Μητσοτάκης: Όποιος έχει πάρει μαύρο χρήμα θα φύγει από τη ΝΔ

Μητσοτάκης: Όποιος έχει πάρει μαύρο χρήμα θα φύγει από τη ΝΔ
Συνέντευξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis, εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και δήλωσε ότι θα αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών - "Η Ευρώπη είναι η καλύτερη ασπίδα για την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία" τόνισε

Αυτονόητο ότι όποιος έχει πάρει μαύρο χρήμα στην υπόθεση Novartis θα φύγει από τη Νέα Δημοκρατία, ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας όμως ότι θα πρέπει να δοθεί στους ανθρώπους αυτούς η ευκαιρία να αποδείξουν την αθωότητα τους και προειδοποιώντας τον Αλέξη Τσίπρα «να μην κλείσει άρον άρον την εξεταστική γιατί αυτό σημαίνει συγκάλυψη».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ειδικότερα καταρχήν ότι: «Θα πρέπει να μιλάμε για το μέλλον. Να μην ανακυκλώνουμε το κακό παρελθόν. Να μην επενδύουμε σε μία διαμάχη που φέρνει διχασμό. Είναι μία υπόθεση που στήθηκε για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Για να σπιλώσει ο κ Τσίπρας τους πολιτικούς του αντιπάλους»

Δήλωσε επίσης: «Θα αμυνθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση δεχθεί η Νέα Δημοκρατία. Θα επιμείνω να αποκαλυφθεί κάθε πλευρά της υπόθεσης. Να έρθουν οι μάρτυρες με ή χωρίς κουκούλες. Να μη σπεύσει ο κ. Τσίπρας να κλείσει άρον-άρον την προανακριτική. Αυτό θα σημαίνει απόλυτη συγκάλυψη και δε θα το ανεχθούμε».

Προέβλεψε δε ότι: “Θα δούμε και άλλα σκάνδαλα” επειδή όπως υποστήριξε «ο κ. Τσίπρας επενδύει στο διχασμό» και δήλωσε: «Εγώ θα συζητώ για το μέλλον της χώρας και όχι για το παρελθόν».

Τόνισε πως είναι αυτονόητο πως εάν αποκαλυφθεί ότι κάποιος έχει πάρει μαύρο χρήμα, θα φύγει από τη Νέα Δημοκρατία. “Να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους, για να αποδείξουν την αθωότητα τους”, πρόσθεσε. Δήλωσε ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες αλλά κυρίως τα χρήματα να γυρίσουν στους πολίτες.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών. «Το 2006, δύο χρόνια βουλευτής, έστειλα επιστολή στους συναδέλφους μου ζητώντας να αλλάξουμε το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών θα αλλάξει και τα πολιτικά πρόσωπα δε θα έχουν αυτή τη σκανδαλώδη μεταχείριση που έχουν σήμερα» ανέφερε.

«Αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι ανήθικο. Οι δύο κόσμοι που συγκρούονται είναι η εικόνα του κ. Πικραμμένου και του κ. Πολάκη που γελούσε στη Βουλή. Η ζωή του τόπου βουλιάζει σε ένα βούρκο, σε μία εποχή με τεράστια ζητήματα. Διέλυσε την οικονομία ο κ. Τσίπρας. Και κάνει συνεχείς υποχωρήσεις στα εθνικά ζητήματα. Σε αυτό θα κριθεί ο κ. Τσίπρας. Εάν ο κ. Τσίπρας κλείσει την επιτροπή άρον-άρον θα είναι προσωπικά υπεύθυνος για τη συγκάλυψη. Θα είναι αυτός που θα έχει αποδείξει έμπρακτα πως όλο αυτό ήταν πολιτική σκευωρία”, δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά εκτιμώντας ότι: «Η Ευρώπη είναι η καλύτερη ασπίδα για την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία”. Είπε ότι: “Η ένταση στο Αιγαίο εγκυμονεί κινδύνους αλλά θεωρώ ότι η Τουρκία θα αντιληφθεί ότι δεν έχει κανένα ουσιαστικό λόγο να ανοίξει ένα νέο μέτωπο με την Ευρώπη.»

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «λεονταρισμούς» που «διαχειρίζεται εθνικές υποχωρήσεις φορώντας στολές παραλλαγής». 

Τόνισε μάλιστα ότι δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στον κ. Τσίπρα, αλλά ούτε στα επιτελεία που διαχειρίζονται τα θέματα του υπουργείου εξωτερικών και του Υπουργείου Άμυνας.

«Δεν θεωρώ ότι όποιος παίρνει πολλούς σταυρούς θα είναι και καλός υπουργός. Σας το λέω ξεκάθαρα. Δεν έχω να εξαργυρώσω κανένα γραμμάτιο. Εκλέχτηκα από τη βάση», είπε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ, στο ερώτημα πως θα κυβερνήσει, εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός. “Έχω πολλούς συνεργάτες που είναι αποσπασμένοι και είναι δημόσιοι υπάλληλοι”, ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις στο δημόσιο και έκανε λόγο για «προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ που είναι εντελώς ανακριβής», πρόσθεσε όμως ότι: «Δεν  πρόκειται να επενδύσω στην προσδοκία των συμβασιούχων ότι θα τους μονιμοποιήσω κάτι που κάνει ανήθικα η κυβέρνηση.» Είπε επίσης χαρακτηριστικά: «Όσο ενδιαφέρομαι για το συνταξιούχο άλλο τόσο ενδιαφέρομαι για το παιδί και το εγγόνι. Εγώ δε θέλω μια κοινωνία που θα στηρίζεται σε επιδόματα. Αλλά σε ευκαιρίες και δουλειές». Έκανε λόγο για μία “σταυροφορία να πείσουμε Έλληνες και ξένους επενδυτές» και δήλωσε τέλος χαρακτηριστικά: «Προτιμώ την προκοπή από την αριστεία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα