Μητσοτάκης: ‘Πολιτική παράγκα οι Τσίπρας-Καμμένος, καταλύουν το κράτος δικαίου’

Μητσοτάκης: ‘Πολιτική παράγκα οι Τσίπρας-Καμμένος, καταλύουν το κράτος δικαίου’
Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας. Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Εκτεθειμένος ο Τσίπρας για την πολιτική κάλυψη σε Καμμένο. Σφοδρή επίθεση για τη Βασιλική Θάνου, κάνοντας λόγο για «σχέδια καθεστωτικού χαρακτήρα» και απειλές για τη δημοκρατία. Στήριξη στους δικαστές. Εξήγγειλε ανοιχτό συνέδριο θέσεων στο τέλος του χρόνου. Τα εσωκομματικά μηνύματα Μητσοτάκη στην ΠΕ

Μετωπική επίθεση για τη θεσμική λειτουργία της κυβέρνησης και των κρατικών θεσμών εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγγέλλοντας «σχέδια καθεστωτικού χαρακτήρα» από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

 Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε με σκληρά λόγια για την Βασιλική Θάνου σημειώνοντας ότι «η μέχρι πριν λίγες ημέρες Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού στελέχους ως νομική σύμβουλος στον πρωθυπουργό. Προφανώς όχι για βιοποριστικούς λόγους». «Δεν τηρήθηκαν ούτε τα στοιχειώδη θεσμικά προσχήματα και επιβεβαιώθηκε ο ρόλος καθενός» είπε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι τις προηγούμενες μέρες «εμείς αποφύγαμε να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα ονόματα παρά τις καταγγελίες τις οποίες λαμβάναμε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «απειλεί τα θεμέλια της δημοκρατίας» έκανε λόγο για «ωμή παραβίαση του συντάγματος και της διάκρισης των εξουσιών». Μίλησε για «ηθική γύμνια της κυβέρνησης» και τη χαρακτήρισε «πολιτική παράγκα που χτίστηκε στα λάσπη και τα ψέματα και σήμερα κλυδωνίζεται». Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι καταγγελίες των δικαστών αποτελούν «σήμα συναγερμού για τη δημοκρατία μας» και εξέφρασε τη στήριξή του στη δικαιοσύνη λέγοντας ότι «μπορεί οι θεσμοί να λυγίζουν αλλά δε σπάνε» προσθέτοντας σε άλλο σημείο της ομιλίας του ότι «η δικαιοσύνη θα παραμείνει έσχατο καταφύγιο για τη δημοκρατία μας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό «να λειτουργεί σύννομα αν δεν θέλει να του γυρίζουν πίσω τους νόμους και όχι να βρίζει τους δικαστές» κατηγορώντας τον πως «πάει να γράψει βιβλίο με την κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος», ενώ υποστήριξε ότι «δόγμα της πολιτικής του κ. Τσίπρα είναι ο αυταρχισμός» και η «θεσμική εκτροπή».

Εκτεθειμένος ο κ. Τσίπρας για την κάλυψη στον Καμμένο

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στο θέμα Καμμένου και noor1 υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας είναι «απολύτως εκτεθειμένος από τη στάση του και μαζί μ’ αυτόν ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ» για την πολιτική κάλυψη στον υπουργό Άμυνας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν θέλουν να πέσουν μαζί με τον κ. Καμμένο ας το κάνουν αλλά τη χώρα δεν θα την πάρουν μαζί τους. Η χώρα δεν είναι έρμαιο μιας ομάδας».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διαλέξει αν θέλει τώρα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την πλειοψηφία την εξεταστική για το plan b του 2015 ή μετά τις εκλογές όταν η ΝΔ θα είναι πλειοψηφία γιατί όπως τόνισε «δεν θα την αποφύγουν».

Ανοιχτό συνέδριο στα τέλη του 2017. Κανείς δεν θα με εμποδίσει στη διεύρυνση της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε με αυστηρά μηνύματα προς το εσωτερικό της ΝΔ εξαγγέλλοντας ανοιχτό συνέδριο θέσεων στα τέλη του 2017. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης καλώντας τα στελέχη του να απευθυνθούν μαζικά σε όλους τους πολίτες για να επικοινωνήσουν τις θέσεις της ΝΔ τόνισε ότι «δε μας νοιάζει από πού προέρχονται» και πρόσθεσε: «Διχαστικά μηνύματα, περιφρόνηση των πολιτών για παλιότερες επιλογές τους, λογικές ρεβανσισμού και παρωχημένη αλαζονεία δεν χωράνε στη Νέα Δημοκρατία. Όταν εγώ ανοίγω τις πόρτες του κόμματος κανείς δεν μπορεί να τις κλείσει. Αυτήν την εντολή έλαβα στις 10 Ιανουαρίου 2016. Ανανέωση, διεύρυνση, ισχυροποίηση της παράταξης.

Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε, για να κάνουμε διάλογο και για ενώσουμε τους Έλληνες.  Και δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε κανέναν. Ούτε τους παραδοσιακούς μας υποστηρικτές, αλλά ούτε όσους αρχίζουν να προσβλέπουν σε εμάς. Και δεν θα τους απογοητεύσουμε. Θα βγάλουμε τη χώρα από την κινούμενη άμμο της κρίσης. Θα φέρουμε ανάπτυξη για όλους στον τόπο. Θα θυμίσουμε σε όλους ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι μια κανονική χώρα, με δουλειές, ευκαιρίες και ασφάλεια στους πολίτες της.

Αυτός είναι ο αγώνας μας. Σας θέλω όλους στην πρώτη γραμμή. Για να ξανακάνουμε την πατρίδα μας μια αισιόδοξη χώρα με αυτοπεποίθηση. Για να δώσουμε στους πολίτες την ελευθερία να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους, το δικό τους και των παιδιών τους». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα