Μητσοτάκης: Πολλά τα ερωτήματα για την αναγκαία αναβάθμιση των F16

Μητσοτάκης: Πολλά τα ερωτήματα για την αναγκαία αναβάθμιση των F16
Επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο ehealth forum 2017 που είναι φέτος αφιερωμένο στην ψηιακή υγεία, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI/Στέλιος Μισίνας) Eurokinissi

Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των επενδύσεων είναι δείγμα ανωριμότητας και απροκάλυπτου κυνισμού είπε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού επιμελητηρίου

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά σε όλα η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη. Με εξαίρεση μερικά λόγια τυπικής διπλωματικής αβρότητας, δεν φαίνεται να υπήρξε κάποιο χειροπιαστό όφελος. Ούτε στις επενδύσεις. Ούτε στα εθνικά μας θέματα. Ούτε σε σχέση με το γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας. Ακόμα και στο θέμα της αναγκαίας αναβάθμισης των πολεμικών μας αεροσκαφών, τα ερωτήματα είναι πολλά και ασφαλώς θα χρειαστεί αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς κάθε μέρα ακούμε και μια διαφορετική εκδοχή του τι θα συμβεί» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας για πρώτη φορά δημοσίως ο ίδιος, τα αποτελέσματα του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ στον απόηχο της συνάντησης του με τον πρόεδρο Τραμπ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «πολλοί ξένοι παράγοντες αλλά και μέρος της επενδυτικής κοινότητας αντιμετωπίζουν ακόμα με καχυποψία τις υποσχέσεις για δημιουργία ενός φιλοεπενδυτικού κλίματος» και χαρακτήρισε «εύλογες» και «δικαιολογημένες» τις επιφυλάξεις τους τονίζοντας υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ λόγων και πράξεων της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «η αναντιστοιχία αυτή έχει πλήξει την αξιοπιστία της χώρας». Σ’ αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «οι οβιδιακές μεταμορφώσεις δεν είναι μόνον  ένδειξη ανωριμότητας. Ενίοτε συνιστούν και απροκάλυπτο κυνισμό. Όταν μάλιστα δε συνδυάζονται με έλλειμμα προετοιμασίας και μεγάλη προχειρότητα τότε τα αποτελέσματα είναι ολέθρια».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη ότι «το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα ο τόπος μας είναι μια νέα πολιτική απάτη ή αυταπάτη. Οι μεταρρυθμίσεις στην Οικονομία τις οποίες προτείνει η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως εναρμονισμένες με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι το πλεόνασμα είναι προϊόν άγριας υπερφορολόγησης της παραγωγικής Ελλάδας και στάσης πληρωμών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, ενώ για μεταρρυθμίσεις πρόσθεσε ότι αυτές μένουν στα λόγια και «οι επενδυτές αισθάνονται -και δικαιολογημένα- ότι έχουν απέναντι τους μια κυβέρνηση που εχθρεύεται την επιχειρηματικότητα και υψώνει αδικαιολόγητα εμπόδια σε κάθε επένδυση, μικρή ή μεγάλη».

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη ριζική ανάταξη της ελληνικής οικονομίας με κεντρικό διττό στόχο «αφενός να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών, και αφετέρου να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος για να βελτιωθούν οι προοπτικές μας και να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε τα 4 πιο σημαντικά βήματα των προτάσεων της ΝΔ όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών και νομοθέτηση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, η άρση των ρυθμιστικών, των χωροταξικών και των άλλων γραφειοκρατικών εμποδίων για την υλοποίηση επενδύσεων με τη δημιουργία μίας και μόνης δημόσιας Αρχής σε επίπεδο Υφυπουργού η οποία θα ασκεί όλες τις αδειοδοτικές αρμοδιότητες για τις στρατηγικές επενδύσεις, την τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας και η επιστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε ομαλές συνθήκες λειτουργίας και ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, με αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ηλεκτρονική διακυβέρνηση και αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών, επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και δραστική καταπολέμηση της γραφειοκρατίας σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε σημειώνοντας: «προσωπικά δεν έχω καμία πρόθεση να ακολουθήσω το δρόμο του ανέξοδου δημαγωγικού λαϊκισμού για να βρεθώ αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα μετά τις εκλογές. Αρκετά εξαπατήθηκε ο ελληνικός λαός.  Του αξίζει μια υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνηση που θα διακρίνεται για τη συνέπεια λόγων και έργων, για την αποτελεσματικότητα και την εργατικότητά της. Δεν είμαστε το ίδιο. Και σε αντίθεση με το πώς άλλοι αντιπολιτεύτηκαν στο παρελθόν, η υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, συμβάλλει σήμερα στη σταθερότητα της χώρας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα