Μητσοτάκης προς τα στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη: Δεν θα ανεχθώ διχασμό σε Βορρά και Νότο

Μητσοτάκης προς τα στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη: Δεν θα ανεχθώ διχασμό σε Βορρά και Νότο
O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ομιλία στα νέα μέλη της διοικούσας επιτροπής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. "Η εγκατάλειψη της πόλης βρίσκεται στο άχρηστο για τον πολίτη και χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη" είπε ενόψει της αποψινής ομιλίας Τσίπρα στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κ. Μακεδονίας

«Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία όπου πολλοί θα επιδιώξουν να αναπαράγουν διχασμούς που ανήκουν στο παρελθόν. Δεν πρόκειται να ανεχθώ οποιαδήποτε υπόνοια γεωγραφικού διχασμού της χώρας. Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε την έντονη συναισθηματική και πολιτική μας σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Προσβλέπω σε μια νέα αρχή και επαναδραστηριοποίηση με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα στελέχη της νέας διοικούσας επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στα σενάρια για δεξιό κόμμα τύπου «Λέγκα του Βορρά» και στον απόηχο της κόντρας της ΝΔ με την κυβέρνηση και τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα τοπικά στελέχη της ΝΔ «ευθυγράμμιση με την κεντρική στρατηγική του κόμματος» και «αγαστή συνεργασία με τους βουλευτές της περιοχής» καλώντας τα νέα μέλη της διοικούσας επιτροπής να ενισχύσουν τη δημόσια παρουσία τους στην πολιτική και κοινωνική ζωή της πόλης αλλά και να επαναξιολογήσουν την επικοινωνιακή στρατηγική της τοπικής οργάνωσης.

«Σας θέλω αρωγό και συμπαραστάτη» στην εξειδίκευση του προγράμματος της ΝΔ, τόνισε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της ΝΔ ενόψει και της ομιλίας Τσίπρα το βράδυ στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας σχολίασε λέγοντας ότι «όλη η υποβάθμιση και εγκατάλειψη της πόλης καθρεφτίζεται στο άχρηστο για τον πολίτη αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι, γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υποβάθμισε τη Θεσσαλονίκη και ρήμαξε τη Βόρεια Ελλάδα» και έκανε λόγο για «μουντή καθημερινότητα» στη συμπρωτεύουσα εξαιτίας των «άθλιων υπηρεσιών» προς τους φτωχότερους από τον κρατικοποιημένο οργανισμό αστικών συγκοινωνιών.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το σχέδιό της ΝΔ για την αναβίωση της επιχειρηματικότητας στην πατρίδα μας στηρίζεται στη μείωση της φορολογίας και την απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών υπογραμμίζοντας ότι οι πρώτοι ωφελημένοι θα είναι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα στην οποία «έστω και με ασθενή ρυθμό εξακολουθεί να χτυπάει η καρδιά της μεταποίησης».

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε τέλος ότι «η ΝΔ, η παράταξή μας, είναι ιστορικά, πολιτικά και συναισθηματικά απολύτως ταυτισμένη με την Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη Μακεδονία» και πως «σηματοδοτεί τις ρίζες του έθνους μας, της ιστορίας μας και την ίδια μας την ταυτότητα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα