Μητσοτάκης σε ΓΣΕΕ: Προβληματικό και εσφαλμένο το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

ΑΘΗΝΑ-Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.(EUROKINISSSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
ΑΘΗΝΑ-Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.(EUROKINISSSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) EUROKINISSI

Συνάντηση μιάμισης ώρας είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με το προεδρείο της ΓΣΕΕ στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε για ακόμη μια φορά την απόσυρση του νομοσχεδίου το οποίο χαρακτήρισε προϊόν της καταστροφικής διαπραγμάτευσης του πρωθυπουργού

Το ασφαλιστικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΝΔ με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, με τον κ. Μητσοτάκη να ζητά για μία ακόμα φορά την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε σε δήλωσή του πως ο λογαριασμός του 1,8 δισ. εξοικονόμησης στο ασφαλιστικό είναι προϊόν της καταστροφικής διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα τους προηγούμενους μήνες και επεσήμανε πως «η υφιστάμενη πρόταση για το ασφαλιστικό είναι μία πρόταση άδικη η οποία φορτώνει το λογαριασμό στις επόμενες γενιές και επιβαρύνει πάρα πολύ την παραγωγική Ελλάδα και την Ελλάδα η οποία δημιουργεί και η Ελλάδα η οποία σήμερα δυστυχώς για την κυβέρνηση αλλά και τη χώρα είναι στους δρόμος και διαμαρτύρεται».

Όπως είπε η ΝΔ έχει επισημάνει ότι το ασφαλιστικό δεν πρόκειται να λυθεί όσο η ελληνική οικονομία δεν μπει σε τροχιά ανάπτυξης και δυστυχώς, όπως τόνισε, δεν βλέπουμε απολύτως τίποτα από αυτή την κυβέρνηση που να μας κάνει αισιόδοξους ότι μπορεί η οικονομία πάλι να αναπτυχθεί. «Δεν βλέπουμε στήριξη επενδύσεων, δεν βλέπουμε στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, βλέπουμε μόνο άρνηση να προσαρμοστεί αυτή η κυβέρνηση στην πραγματικότητα του πως θα έρθει η ανάπτυξη» είπε ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας τη θέση του για απόσυρση του νομοσχεδίου. «Εμείς ζητήσαμε την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου επειδή στη βασική του φιλοσοφία είναι ένα νομοσχέδιο προβληματικό και εσφαλμένο. Δυστυχώς η κυβέρνηση ουδέποτε μπήκε στον κόπο να συζητήσει τις προτάσεις της ΝΔ και θα πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος τόνισε πως το νομοσχέδιο θα πρέπει να αποσυρθεί καθώς δεν μπορεί , όπως είπε να δώσει καμία λύση στο πρόβλημα. Μάλιστα άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης πως συνομιλεί μόνο με τους εργοδότες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία

ADVERTISING

SHARE: