Μητσοτάκης σε κυβέρνηση: Το τέταρτο μνημόνιο όλο δικό σας

Μητσοτάκης σε κυβέρνηση: Το τέταρτο μνημόνιο όλο δικό σας
Special plenary conference for the 70 years anniversary of the Incorporation of the Dodecanese islands to Greece, in Athens, on March 1, 2017 / 70 , , 1 , 2017 SOOC

Η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση για τέταρτο μνημόνιο που κάνει την Ελλάδα αποικία λιτότητας, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε την κυβέρνηση να ψηφίσει μέτρα και αντίμετρα και να παραιτηθεί

Με βαριές και ηθικά φορτισμένες εκφράσεις ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε προς την κυβέρνηση καλώντας την να παραιτηθεί μετά την ψήφιση των μέτρων και των αντίμετρων καθώς όπως υποστήριξε, ο κ. Τσίπρας δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση για την ψήφιση αυτής της συμφωνίας, τονίζοντας ότι αποτελεί τέταρτο μνημόνιο υπό την έννοια ότι δεσμεύει την Ελλάδα σε μέτρα λιτότητας μέχρι το 2021.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποικία λιτότητας σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση της λιτότητας στην ευρωζώνη. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο για έλλειψη ντροπής και πολιτικής ευθιξίας λέγοντας ότι «και εμείς ψηφίσαμε μνημόνιο αλλά δεν είχαμε τον ενθουσιασμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επικαλούμενος παλιότερες δηλώσεις και διαγγέλματα του Αλέξη Τσίπρα τόνισε «η σημερινή ψηφοφορία κλείνει τον κύκλο της μεγαλύτερης πολιτικής εξαπάτησης». Απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Σε όσα υποσχεθήκατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ αποτύχατε. Αν είχατε στοιχειώδη ντροπή θα είχατε παραιτηθεί. Αλλά δεν σας είναι άγνωστη η λέξη αυτή σε εσάς».

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «περιτύλιγμα» των μέτρων τα αντίμετρα ενώ για το ζήτημα του χρέους έκανε λόγο για «τυράκι» προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως τόνισε «οι αποφάσεις είναι ειλημμένες από την κυβέρνηση Σαμαρά το Νοέμβρη του 2012».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ψέματα του πρωθυπουργού σημειώνοντας με έμφαση ότι η πρόβλεψη της συμφωνίας για το χρέος είναι «ψηφίστε πρώτα τα μέτρα και μετά βλέπουμε» λέγοντας πως οι βουλευτές της κυβέρνησης ψηφίζουν τα μέτρα για την καρέκλα και όχι για το χρέος.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως το τέταρτο μνημόνιο έχει «στρεβλό μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής» και «δεν βγαίνει» τόσο λόγω των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων όσο και διότι όπως ανέφερε η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, να φέρει επενδύσεις και να κάνει ιδιωτικοποιήσεις. «Είστε ασυναγώνιστος μόνο στο γήπεδο του λαϊκισμού κ. Τσίπρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «σκοτεινή μέρα για την Ελλάδα» καταλήγοντας «Ψηφίστε μόνοι σας τα μέτρα βυθισμένοι στην αυταρέσκεια. Δεν μπορείτε να ξεπλυθείτε στην κολυμβήθρα των αντίμετρων. Δικό σας είναι το τέταρτο μνημόνιο. Δικιά σας είναι η ευθύνη».

Μητσοτάκης: Κάντε εκλογές αν πιστεύετε ότι η ΝΔ είναι σε αδιέξοδο

Να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του. «Έχουμε κάνει αυτοκριτική για τα στραβά της μεταπολίτευσης. Δε θυμάμαι ποτέ όμως εσάς να φωνάζετε για μικρότερο κράτος και μεταρρυθμίσεις. Φωνάζατε δώστε και άλλα. Έχετε κάνει αυτοκριτική κ. Τσίπρα; -είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας- Έχετε τολμήσει μια συγγνώμη για τα ψέματά σας; Ο δημαγωγικός λαϊκισμός της μεταπολίτευσης είχε πολλές από τις δικές σας πινελιές».

Ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε του PSI σε ότι αφορά το χρέος σημειώνοντας «κακώς οι πιστωτές μας δεν έχουν κάνει όσα έχουν δεσμευτεί. Αυτά είπα σε Μέρκελ και Σόιμπλε. Θα περίμενα από εσάς να επαναλάβετε για καταστροφικό PSI ότι στη σελίδα 232 του μνημονίου «τα τελευταία χρόνια η σύνθεση και η δομή του χρέους βελτιώθηκαν. Έχουν μειωθεί οι δαπάνες εξυπηρέτησης». Πως έγιναν όλα αυτά; Με την αναδιάρθρωση του 2012. Αυτά που λοιδορούσατε τώρα λέτε ότι είναι ωφέλιμα». Επικαλούμενος εκθέσεις του ΔΝΤ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι το χρέος θα έμπαινε σε τροχιά αποκλιμάκωσης αν δεν ερχόταν στην εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κρύβει τα μέτρα πίσω από τα αντίμετρα και κατέληξε αντιστρέφοντας τις κατηγορίες για «τζάμπα μάγκες».

«Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που εν γνώσει του λέει ψέματα για να κάνει ρεσάλτο στην εξουσία και μετά να πει ότι είχε αυταπάτες. Είναι αυτός που έφερε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ ποντάροντας στην υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης. Αυτός που αβάνταρε τα κινήματα δεν πληρώνω και τώρα έχει τρελάνει τον κόσμο στις κατασχέσεις. Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που δίνει επίδομα και μετά επιστολές συγγνώμης στο εξωτερικό». Και πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης «τζάμπα μάγκας είνάι αυτός που εκλέγεται με ενισχυμένη αναλογική και όταν βλέπει να χάνει ψηφίζει την απλή αναλογική. Αν πιστεύετε ότι η ΝΔ είναι σε αδιέξοδο κάντε εκλογές και αφήστε τους πολίτες να κρίνουν».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα