Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ραντεβού στη βουλή

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ραντεβού στη βουλή

Χωρίς δηλώσεις από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκε η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό που διήρκεσε μία ώρα

Μετά από μίας ώρας συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις και μεταβαίνει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο προκειμένου να αποτιμήσει με τους συνεργάτες του τη συζήτηση και θα κρίνουν αν τελικώς ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει κάποια δήλωση αργότερα.

Πάντως στενοί του συνεργάτες παραπέμπουν στις αρχικές του δηλώσεις μπροστά στις κάμερες κατά την υποδοχή του κ. Μητσοτάκη από τον κ. Τσίπρα, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι για τα θέματα της οικονομίας και τις αποφάσεις του Eurogroup «θα τα πούμε στη βουλή» δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι για τα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική «είμαι πάντα στη διάθεση της κυβέρνησης για να ενημερωθώ».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε ήπιο και καλό γενικά κλίμα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ίδιες πηγές ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι είναι «θεμιτή» η κριτική ωστόσο πρόσθεσε πως «ο στόχος εξόδου στις αγορές και η οικονομική ανάκαμψη είναι εθνικός στόχος και δεν πρέπει στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης να στέλνονται λάθος μηνύματα στις αγορές και στους επενδυτές.

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ανοιχτός σε προτάσεις για τη σύσταση και τη στελέχωση της διοίκησης της αναπτυξιακής τράπεζας τονίζοντας προς τον κ. Μητσοτάκη ότι «θέλει την πιο πλατιά διακομματική συναίνεση ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα και οι παθογένειες του παρελθόντος». Επίσης οι δύο άνδρες μίλησαν για τη νέα αρχιτεκτονική της ΕΕ.

Τέλος σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις εξελίξεις και επανέλαβε τις πάγιες κυβερνητικές θέσεις τονίζοντας ότι «το κυπριακό πρέπει να αποτελέσει πεδίο συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για την επίλυσή του».

(Φωτό: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα