Μητσοτάκης σε βουλευτές ΝΔ: Είστε ελεύθεροι να πάτε στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

Μητσοτάκης σε βουλευτές ΝΔ: Είστε ελεύθεροι να πάτε στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία
Συνεδρίαση Τομεαρχών της Ν.Δ. υπό τον Πρόεδρο του Κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, 9/1/2018. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinisis

Τι διημείφθη στη δεύτερη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τους Μακεδόνες βουλευτές - Το παρασκήνιο - Ποιοι βουλευτές και γιατί άσκησαν κριτική στον Κυρ. Μητσοτάκη

Ελευθέρας έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στους γαλάζιους βουλευτές να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας στη δεύτερη κατά σειρά σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στη βουλή με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εκλέγονται στους νομούς της Μακεδονίας.

Αν και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ δεν εμφανίστηκε υποστηρικτικός ωστόσο η αποστροφή του ότι «είστε ελεύθεροι να αποφασίσετε» ουσιαστικά δίνει το ΟΚ για τη συμμετοχή των γαλάζιων βουλευτών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης από τη στιγμή που οι βουλευτές είχαν μεταφέρει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη σχετική τους πρόθεση στο πλαίσιο και του κλίματος που εκτιμούν ότι υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής έθεσε το ζήτημα ότι θα έπρεπε συντεταγμένα η ΝΔ να αποφασίσει αν είναι υπέρ ή κατά των συλλαλητηρίων και στο πλαίσιο αυτό να επιτραπεί ή όχι η συμμετοχή των βουλευτών. Επίσης κριτική στον κ. Μητσοτάκης ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης κατηγορώντας την ηγεσία του κόμματος ότι κακώς εξαρτά τη στάση της από τη στάση του Πάνου Καμμένου στο θέμα των Σκοπίων υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει ανεξάρτητα από το τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ να πάρει σαφή θέση η ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα