Μητσοτάκης σε Βούτση: Θεσμικά αδιανόητο να παρέχεις ανοχή στο Ρουβίκωνα

Μητσοτάκης σε Βούτση: Θεσμικά αδιανόητο να παρέχεις ανοχή στο Ρουβίκωνα
Discussion regarding the upcoming multi - draft bill, at the plenary hall of the Greek parliament, on May 22, 2016 / , , 22 M, 2016 Nikos Libertas / SOOC

Επιστολή του προέδρου της ΝΔ στον πρόεδρο της βουλής με την οποία ζητά γραπτές εξηγήσεις για το επεισόδιο της εισόδου μελών του Ρουβίκωνα στο κοινοβούλιο

Επιστολή στο Νίκο Βούτση με την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ ζητά γραπτές εξηγήσεις σχετικά με την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα” στο κοινοβούλιο, τη σύλληψη και την άμεση απελευθέρωσή τους, κατηγορώντας τον κ. Βούτση ότι προσφέρει ανοχή σε πρόσωπα που διέπραξαν αδικήματα.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει  ότι  «είναι θεσμικά αδιανόητο να προσφέρεται ανοχή τύπου “Ρουβίκωνα”, να παραβιάζουν χώρους της Βουλής, ενώ προσβλέπουν ανοιχτά στην κατάλυση του κράτους» και ζητά να ενημερωθεί εγγράφως  «με ποια αρμοδιότητα ο Πρόεδρος του νομοθετικού Σώματος παρεμβαίνει προκειμένου να ελευθερωθούν πρόσωπα που διέπραξαν αδίκημα».

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης τονίζει:  «Ο κατήφορος αυτός πρέπει να πάρει ένα τέλος για να ανασάνει η κοινωνία και να προστατευτεί η Δημοκρατία πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

Τη Δευτέρα η απάντηση Βούτση

Κύκλοι του Προέδρου της Βουλής προανήγγειλαν ότι ο κ. Βούτσης θα απαντήσει τη Δευτέρα στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη. “Ο πρόεδρος της Βουλής θα απαντήσει τη Δευτέρα. Και εγγράφως και δημοσίως” τόνισαν χαρακτηριστικά.

(Φωτογραφία: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα