Μητσοτάκης: Στη λάσπη της Ειδομένης βούλιαξε ο ψεύτικος ανθρωπισμός σου κ. Τσίπρα

Μητσοτάκης: Στη λάσπη της Ειδομένης βούλιαξε ο ψεύτικος ανθρωπισμός σου κ. Τσίπρα
The president of New Democracy Kyriakos Mitsotakis and the Regional Governor of Continental Greece Kostas Bakogiannis visit a hotel which accomodates families of refugees, in Thermopiles, on March 11, 2016 / , , , 11 , 2016 SOOC

Περιοδεία του προέδρου της ΝΔ σε Βοιωτία, με μηνύματα για προσφυγικό και υγεία. Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό με συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο

Στην αντεπίθεση, με σκληρή κριτική προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα κυρίως για το προσφυγικό, περνά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκίνησε περιοδείες από τη Βοιωτία.

Με συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής,  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό για παντελή έλλειψη στρατηγικής, εξωτερικής πολιτικής και για διεθνή αναξιοπιστία. «Δεν είμαι σίγουρος ούτε αν ο κ. Τσίπρας ήξερε τι υπέγραφε στις Βρυξέλλες ή τα πληροφορήθηκε από το twitter του κ. Τουσκ», λέει χαρακτηριστικά και απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στον πρωθυπουργό υποστηρίζει: «στη λάσπη της Ειδομένης βούλιαξε ο ψεύτικος ανθρωπισμός σου κ. Τσίπρα». 

Ο κ.Μητοστάκης δηλώνει ότι η ΝΔ προσπαθεί να μειώσει τη ζημία που προκάλεσαν στη χώρα οι χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κινούμενη εθνικά και αναγκάζοντας το Μαξίμου «να δεχθεί μέτρα τα οποία θα ελέγχουμε καθημερινά». Στην οικονομία ζητά έγκαιρη υλοποίηση του προγράμματος και καλεί τον πρωθυπουργό  «να σταματήσει το θέατρο διαπραγμάτευσης, να ακούσει τις προτάσεις της ΝΔ και να μην ξαναπαίξει τη Ελλάδα στα ζάρια». 

Εν όψει της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή στις 21 Μαρτίου για δικαιοσύνη- διαφθορά με αίτημα του πρωθυπουργού σε μία προσπάθεια του Μαξίμου να πάρει τη ρελάνς έναντι της ΝΔ,λ η οποια είχε ζητήσει τη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας καταγγέλοντας κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ο  κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για «καρκίνωμα» . Χαρακτηρίζει πολύ σοβαρό το θέμα με τον κ. Παπαγγελόπουλο, τονίζοντας ότι «η ΝΔ δεν θα επιτρέψει αυτή την εκτροπή».  Επίσης, επαναλαμβάνει ότι όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα γίνει εξεταστική επιτροπή για την περίοδο Τσίπρα-Βαρουφάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έχει ξεκινήσει μία επιχείρηση ανοιγματος στην κοινωνία, δηλώνει σίγουρος ότι η πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι κυρίαρχη ακόμη και στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, καθώς, όπως λέει «μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα».

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό εξαπέλυσε κ. Μητσοτάκης και κατά την επίσκεψη του στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες που στήθηκε μέσα σε 48 ώρες με χρήματα και πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλαδας.

“Το πρόβλημα κάθε μέρα που περνά διογκώνεται. Τα βόρεια σύνορα της χώρας είναι κλειστά.Ταυτόχρονα, οι ροές από το ανατολικό Αιγαίο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και χρειάζεται, επιτέλους, από την Κυβέρνηση ένας σοβαρός κεντρικός σχεδιασμό για το που θα κατασκευαστούν άλλοι τέτοιοι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας” σημείωσε ο κ. Μητσοτακης.  ‎

“Δεν χωρούν άλλες ολιγωρίες, δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις. Προφανώς, και η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού δε μπορεί μόνη της να σηκώσει αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια”, τόνισε.

Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξενάγησε στο κέντρο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Το κέντρο ήταν ξενοδοχείο που ανακαινίστηκε ώστε να φιλοξενήσει  σήμερα 260 ατομα. Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη την τοπική κοινωνία και τον κ. Μπακογιάννη και στηλίτευσε το κεντρικό κράτος για εκκωφαντική απουσία.

Κατά την περιοδεία του στη Βοιωτία, ο κ.Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Λαμίας , στο οποίο εδώ και ένα χρόνο δεν έχει οριστεί ακόμη Διοικητης και κάλεσε την κυβέρνηση να τηρήσει την αξιοκρατία στη στελέχωση σημαντικών θέσεων στο δημόσιο.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του προέδρου της ΝΔ ήταν οι γυναικείες φυλακές στον Ελαιωνα Θηβών. Τον κ.Μητσοτάκη υποδέχτηκαν ο Γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Φυτρακης και ο διευθυντής του σωφρονιστικού ιδρύματος κ. Γιώργος Μακρης. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε ενημέρωση για  τη λειτουργία των φυλακών και την καθημερινότητα των 351 γυναικών κρατούμενων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο πρόεδρος της ΝΔ για τα δέκα παιδάκια (κάτω των 3 ετων) που μεγαλώνουν στο Ίδρυμα μαζί με τις μητέρες τους σε ατομικά κελια, με τα δύο από αυτά να έχουν ξεκινήσει από φέτος παιδικό σταθμό στο γειτονικό χωριό του Αγίου Θωμα.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα