Μητσοτάκης στις ΗΠΑ: Το θέμα είναι να κάνω τη δουλειά αφού εκλεγώ πρωθυπουργός

Μητσοτάκης στις ΗΠΑ: Το θέμα είναι να κάνω τη δουλειά αφού εκλεγώ πρωθυπουργός
Ομιλία του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη 2η συνάντηση των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές ΜμΕ με θέμα "Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας", Παρασκευή 9/3/2018. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Ευρωκίνηση

Τι είπε για την κρίση ο πρόεδρος της ΝΔ και πως βλέπει μια δική του κυβέρνησή μιλώντας στο Boston College

«Η Ελλάδα ήταν  η πρώτη χώρα στην οποία εξελέγη μία λαϊκίστικη κυβέρνηση. Πληρώσαμε πολύ υψηλό τίμημα για αυτό. Τουλάχιστον οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν ότι οι υπερβολικές υποσχέσεις δε θα τους λύσουν τα προβλήματα. Γι’ αυτό παίρνω το ρίσκο να λέω την αλήθεια. Είναι το προσωπικό μου στοίχημα. Συνεχώς ακούω συμβουλές ότι πρέπει να υπόσχομαι περισσότερο. Αλλά δε θα το κάνω γιατί το ζήτημα δεν είναι πώς θα εκλεγώ αλλά το πώς θα κάνω τη δουλειά αφού εκλεγώ πρωθυπουργός. Εάν υπονομεύσεις την ατζέντα σου υποσχόμενος πολλά, τότε δε θα πετύχεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στους φοιτητές του Boston College.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε «αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας καθώς όπως είπε «περάσαμε μία περίοδο κρίσης που κατέστρεψε άλλες χώρες αλλά εμείς αντέξαμε. Πολλοί Έλληνες έχουν καταλάβει ότι “κάτι δεν κάναμε καλά”, αν και ακόμα υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας.

Η πολύ δουλειά έχει γίνει, όμως χρειάζονται ακόμα πολλά να γίνουν» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δέσμευσε την Ελλάδα με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα χρονιά, χωρίς να αφήνει  δημοσιονομικό περιθώριο για ένα άλλο μίγμα πολιτικής, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει νέα μείωση συντάξεων για το 2019». Σ’ αυτό το πλαίσιο δεσμεύθηκε ότι «θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να το επαναδιαπραγματευθούμε» λέγοντας ότι «οι συντάξεις θα μπορέσουν να αυξηθούν και πάλι όταν θα πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας. Αν δεν γίνει αυτό, δε θα μπορέσει να γίνει καμία ουσιαστική αύξηση συντάξεων» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στην Ελλάδα εξαιτίας της κρίσης χάσαμε τα τελευταία 8 χρόνια 25% του ΑΕΠ και περίπου 500.000 νέοι Έλληνες αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα για βρουν δουλειά. Αυτή είναι μία από τις πιο σοβαρές συνέπειες της κρίσης. Τα τελευταία χρόνια καταφέραμε να διορθώσαμε τις περισσότερες δημοσιονομικές ανισορροπίες, που προκάλεσαν την κρίση» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «μέσα στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν διάφορες δυνάμεις. Από την μία οι Έλληνες που καταλαβαίνουν ότι πρέπει να προσαρμοστούν σε έναν κόσμο που αλλάζει. Δυστυχώς υπάρχουν και οι οπαδοί του αντισυστημισμού. Αυτοί που δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς, τους ακαδημαϊκούς. Αυτό  που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι στην Ελλάδα δεν εμπιστεύεται ο ένας τον άλλο.  Απαιτείται η ενότητα» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι χρειάζεται μία «έκρηξη επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεων».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη δέσμευσή του να χρησιμοποιήσει στην κυβέρνησή του στελέχη που δε θα είναι «επαγγελματίες πολιτικοί», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να δείξει ανοχή σε κανένα φαινόμενο ανομίας. «Θα τους στείλω εκεί που πρέπει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι δεν θα υπάρχει «άσυλο παρανομίας» στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα