Μητσοτάκης: Συνεργασία δημόσιου ιδιωτικού τομέα υγείας και σύνταξη με ρήτρα ανάπτυξης

Μητσοτάκης: Συνεργασία δημόσιου ιδιωτικού τομέα υγείας και σύνταξη με ρήτρα ανάπτυξης
Τρίτο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωαννίνα την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. (EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ) eurokinissi

Οι κοινωνικές ανισότητες καταπολεμώνται με ενίσχυση των φτωχών και όχι κατεβάζοντας πιο κάτω όσους βρίσκονται ψηλότερα σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσιάζοντας τις δεσμεύσεις του για την υγεία, την ασφάλιση και την κοινωνική αλληλεγγύη από το βήμα του 3ου προσυνεδρίου

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με ενσωμάτωση βασικών επιδομάτων και χρήση πόρων του ΕΣΠΑ, και παροχή του με εισοδηματικά κριτήρια, αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα υπό την εποπτεία του κράτους για την παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας, μείωση των εργοδοτικών εισφορών, θεσμοθέτηση πλήρους βασικής σύνταξης με ρήτρα ανάπτυξης καθώς και φορολογικά κίνητρα στις οικογένειες για την απόκτηση παιδιού περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο πλέγμα προτάσεων που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ ως κυβερνητικές δεσμεύσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα του 3ου προσυνεδρίου.

Η αναίτια παράταση της οικονομικής κρίσης, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει φτωχοποιήσει τους Έλληνες και έχει οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας στην απελπισία, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει τα μάτια στην τεράστια πληγή της διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Στόχος μας, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, είναι οι ανισότητες να μειωθούν, ενισχύοντας τους φτωχότερους για να περιοριστούν δραστικά οι άδικες κοινωνικές ανισότητες, που προκαλεί η σημερινή Κυβέρνηση και όχι κατεβάζοντας προς τα κάτω όσους είναι ψηλότερα. Τόνισε δε ότι αυτό αποτελεί τη μεγάλη πολιτική διαφορά της ΝΔ με τη σημερινή Κυβέρνηση της αποτυχίας και της ισοπέδωσης, όπως τη χαρακτήρισε, υπογραμμίζοντας ότι «η ΝΔ είναι μεγάλο λαϊκό κόμμα και είναι λάθος να θεωρούμε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη είναι ατζέντα της Αριστεράς».

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι κάνει τους φτωχούς φτωχότερους μειώνοντας τα εισοδήματα με την αύξηση των φόρων, ενώ έκανε αναφορά στην περικοπή του ΕΚΑΣ και του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης θέλοντας να καταδείξει ότι η κυβέρνηση με την πολιτικής της πλήττει τα λαϊκά στρώματα. Σε αυτό το πλαίσιο έκανε μνεία στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας ενώ σημείωσε παράλληλα ότι στα δημόσια νοσοκομεία δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ο κ. Μητσοτάκης εμμένοντας καταρχήν στην ανάγκη δημιουργίας θέσεων εργασίας για την καταπολέμηση της φτώχειας, υπογράμμισε ότι μια δίκαιη και αποτελεσματική επιδοματική πολιτική επιτυγχάνεται με την ενσωμάτωση και ενοποίηση των βασικών επιδομάτων σε ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα παρέχεται με εισοδηματικά κριτήρια, χαρακτηρίζοντάς το ως την πιο σύγχρονη και πιο αξιοπρεπή για το δικαιούχο μορφή κοινωνικής πολιτικής και κατέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ πως όταν θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το είχε καταψηφίσει.

Σε ότι αφορά τον τομέα της υγείας ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον οικογενειακό γιατρό, τον οποίο θα επιλέγει ο κάθε πολίτης, ενώ δεσμεύτηκε για κατ’ οίκον διανομή των φαρμάκων στους καρκινοπαθείς και τους χρόνια πάσχοντες. Κεντρική κατεύθυνση στις θέσεις της ΝΔ για τον τομέα αυτό αποτελεί και η αξιοποίηση των υπηρεσιών υγείας του ιδιωτικού τομέα όπου οι υποδομές του κράτους δεν επαρκούν. Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για κατάρτιση συμφωνιών με ιδιώτες χωρίς κανένα επιπλέον κόστος για τους πολίτες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούμε να αφήνουμε ανθρώπους να πεθαίνουν επειδή κάποιοι βγάζουν σπυριά όταν ακούνε τη λέξη ιδιωτικό. Η ανθρώπινη ζωή έχει μεγαλύτερη αξία από τις ιδεοληψίες τους. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις νοσηλευτών αλλά και γιατρών για να φτάσει ο χώρα μας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά και εισαγωγή επαγγελματικού μάνατζμεντ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε σειρά άλλων παρεμβάσεων για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Σε ό,τι αφορά την κοινωνική ασφάλιση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε για μείωση των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, θέσπιση ενιαίων κανόνων για τους μισθωτούς με μόνη εξαίρεση τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, για άμεση διόρθωση στις αδικίες που καταγράφονται σήμερα στις συντάξεις χηρείας. Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την καθιέρωση για όλους τους ασφαλισμένους πλήρους βασικής σύνταξης με ρήτρα ανάπτυξης και ανταποδοτική σύνταξη ανάλογη με τις καταβαλλόμενες εισφορές και τα χρόνια εργασίας.

Επιπλέον για τη στήριξη της οικογένειας ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε για τη χορήγηση φορολογικών κινήτρων για την απόκτηση πρώτου και δεύτερου παιδιού με 1000 και 2000 ευρώ αφορολόγητο και επιπλέον 1000 για κάθε επόμενο παιδί, ενώ μίλησε για διασφαλισμένη πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για όλες τις οικογένειες, αλλά και μέτρα στήριξης των μονογονεϊκών οικογενειών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα