Μητσοτάκης: Θέλουμε οξυγόνο και άρωμα γυναίκας

Μητσοτάκης: Θέλουμε οξυγόνο και άρωμα γυναίκας
Στιγμιότυπο από την 3η ημέρα των εργασιών του 10ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή 24 Απριλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ρήτρα αναξιοπιστίας χαρακτήρισε τα εφεδρικά μέτρα ο πρόεδρος της ΝΔ και δήλωσε: "Είμαστε έτοιμοι. Να διώξουμε αυτή την ανίκανη κυβέρνηση"

Με την ομιλία τους Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 10ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην κυβερνητική πρόταση της ΝΔ, η οποία συνοψίζεται σε πέντε άλφα: Ανάπτυξη – Αξιοκρατία – Αλληλεγγύη – Αριστεία – Αξιοπιστία.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους συνεργάτες, τους πολίτες και τους παρευρισκόμενους στο συνέδριο για την στήριξή τους, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ζητώντας για μια ακόμη φορά την παραίτησή της.

“Το 10ο Συνέδριο της ΝΔ σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Την εκκίνηση για τη νέα ιστορική αποστολή της ΝΔ: την ανόρθωση της Ελλάδας”, είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

Δημιουργείται ένα κίνημα αλήθειας, ένα κίνημα που φέρνει οξυγόνο στην Ελλάδα μας που ασφυκτιά

“Προτείναμε στους πολίτες μια νέα συμφωνία αλήθειας και τα μηνύματα των πολιτών, από όλη την επικράτεια, είναι ενθουσιασμού. Σήμερα γεννιέται ένας νέος πατριωτισμός που οδηγεί στην αναμόρφωση της Ελλάδος, που οδηγεί στην απομάκρυνση της πιο επικίνδυνης της πιο ιδεοληπτικής κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα. Δημιουργείται ένα κίνημα αλήθειας, ένα κίνημα που φέρνει οξυγόνο στην Ελλάδα μας που ασφυκτιά”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης θέλοντας να δείξει την ανάγκη για την απομάκρυνση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

“Το κόμμα ανήκει στα απλά μέλη της ΝΔ, σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που μοιράζεται τα ίδια ιδανικά”, συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι με τη βοήθεια των πολιτών η ΝΔ μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τις γυναίκες που έχουν ταλαιπωρηθεί και βασανίζονται από ανασφάλεια για το όραμά τους για αύριο. “Μαζί με το οξυγόνο θέλουμε και άρωμα γυναίκας, σας θέλουμε στις πρώτες θέσεις του δημιουργικού αγώνα για την Ελλάδα”, είπε χαρακτηριστικά. 

Έτοιμη για να κυβερνήσει η ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για την διακυβέρνηση της χώρας, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης που τόνισε πως “Την Κυριακή του Πάσχα συμπληρώνονται 111 μέρες από την εντολή που πήραμε από τους πολίτες. Είχα δεσμευθεί ότι σε 111 μέρες θα αλλάξουμε τη ΝΔ. Τίμησα την εντολή σας. Αλλάξαμε το Κόμμα μας και είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα.”

“Η ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία είναι ο κύριος εκφραστής, του χώρου της λογικής, του μέτρου και της ευρωπαϊκής ομαλότητας. Είμαστε η πλειοψηφία που θα τραβήξει τη χώρα μακριά από το  βούρκο της παρακμής

Είμαστε η μεγάλη παράταξη της κεντροδεξιάς. Σας καλώ όλες και όλους σε κοινή συστράτευση, να διώξουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση των ανικάνων, να δώσουμε οξυγόνο στην Ελλάδα μας” συνέχισε.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τόνισε πως “Υπάρχει άλλος δρόμος στην ιδεοληψία της πρώτης φοράς αριστεράς και αυτός είναι ο πραγματισμός. Στην ιδεοληψία της ‘πρώτη φορά Αριστερά’ απαντάμε με πολιτικό ρεαλισμό. Μετατρέπουμε τις αξίες μας σε εφαρμόσιμες πολιτικές. Στην ισοπεδωτική μομφή ότι κι εμείς τα ίδια θα κάναμε, απαντούμε κατηγορηματικά: τίποτε δεν θα κάναμε ίδιο, τίποτε δεν θα κάνουμε το ίδιο!” και κατέληξε : “Δεν είμαστε όλοι το ίδιο είμαστε διαφορετικοί και είμαστε και καλύτεροι, τίποτα δεν θα κάναμε το ίδιο, έχουμε άλλη λογική. Οι πολιτικές μας απαντούν με στοχευμένες δράσεις.”

Η χειρότερη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση

“Οι ιδέες μας δεν χρειάζονται κατά βάση χρήματα. Αντίθετα, φέρνουν χρήματα. Προσελκύουν επενδύσεις. Κάνουν πιο αποτελεσματικό το δημόσιο”, είπε για τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις της παράταξής του.

“Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει γιατί καταστρέφει την οικονομία, οδηγεί την μεσαία τάξη στην φτωχοποίηση. Είναι η χειρότερη κυβέρνησή από τη μεταπολίτευση”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Η πρώτη φορά αριστερά κατάφερε να μεγεθύνει όλες τις παθογένειες της μεταπολίτευσης χωρίς να έχει να επιδείξει κανένα από τα επιτεύγματά της. Το μήνυμά μας προς την κυβέρνηση από το 10ο Συνέδριο της ΝΔ είναι: Τέλος στην Παρακμή. Τέλος στην Ασφυξία. Τέλος στο Διασυρμό της χώρας”, συνέχισε.

“Τον είχα προειδοποιήσει κάθε μέρα που περνά και δεν κλίνει η αξιολόγηση ο λογαριασμός μεγαλώνει, του είχα προτείνει μείωση φόρων και μας αγνόησε. Τον είχα ενθαρρύνει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που θα προσέλκυαν επενδυτές μας αγνόησαν” είπε, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό.

“Από τα στα τέσσερα του κ Καμμένου πήγαμε στο 4ο μνημείο του Τσίπρα, αυτός που υποσχόταν να σκίσει τα μνημόνια κατάφερε να φέρει δυο δικά του μνημόνια μέσα σε 9 μήνες. Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να  αυτά που υπογράφει”, επισήμανε ο κ Μητσοτάκης.

Η μόνη λύση είναι η παραίτηση της κυβέρνησης είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μία λύση υπάρχει μόνο: Φύγετε μία ώρα αρχύτερα

“Μία λύση υπάρχει μόνο: Φύγετε μία ώρα αρχύτερα. Μόνο μια νέα αξιόπιστη κυβέρνηση μπορεί να αναλάβει το έργο της ανασυγκρότησης της χώρας και να αποτρέψει το 4 μνημόνιο. Κάνουν τους τσάμπα μάγκες στις πλάτες των Ελλήνων, σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ζητά απεγνωσμένα λύτρωση. Λύτρωση από το ψέμα. Λύτρωση από την ανικανότητα. Η κυβέρνηση των λαϊκιστών μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω, μπορούμε όμως να προχωρήσουμε ενωμένοι”, είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την ομιλία του ο αρχηγός της ΝΔ είπε: “Αφήνουμε πίσω την κρίση και τα λάθη του χθες. Ξεκινάμε να χτίζουμε την Ελλάδα του 2021. Την περήφανη Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης.

Ενώνουμε τη φωνή μας για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα των ονείρων μας. Πάμε μαζί μέχρι την τελική νίκη, τη νίκη όλων των Ελλήνων.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα