Μητσοτάκης: Τσίπρας και Καμμένος παραβίασαν το νόμο περί μεσαζόντων

Μητσοτάκης: Τσίπρας και Καμμένος παραβίασαν το νόμο περί μεσαζόντων
Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προσυνέδριο Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017. (MOTIONTEAM/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα του 7ου προσυνεδρίου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη καλωσόρισε την επίσκεψη Ερντογάν. Επίθεση στην κυβέρνηση και για τους πληστειριασμούς

Ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα του 7ου προσυνεδρίου της ΝΔ με τίτλο «νέος πατριωτισμός» που ασχολείται με θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό άμυνας ότι παραβίασαν το νόμο περί μεσαζόντων, σημειώνοντας ότι «ο τρόπος με τον οποίο οι ένοπλες δυνάμεις αξιοποιούν το σχολάζον υλικό πρέπει να διέπεται με διαφάνεια.

Ο νόμος του 2011 ψηφίστηκε επειδή στην πατρίδα μας είχαμε μια παράδοση μεσαζόντων και μεσάζοντες σημαίνουν μίζες. Γι’ αυτό ψηφίστηκε αυτός ο νόμος και παραβιάστηκε κατάφωρα ο νόμος αυτός από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο».

«Η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί μέχρι τέλους» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι «αν η παρούσα βουλή συγκαλύψει αυτή την υπόθεση στην επόμενη βουλή η ΝΔ που θα είναι πλειοψηφία –δεσμεύομαι προσωπικά- ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες όσο ψηλά και αν βρίσκονται οι υπεύθυνοι».

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ και για τους πλειστηριασμούς λέγοντας ότι «από το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» περάσαμε στο “οι πλειστηριασμοί είναι ευλογία”. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ένδειξη πολιτικής εξαπάτησης από μια κυβέρνηση που ανέβηκε στην εξουσία με το ψέμα και το λαϊκισμό και θεωρώ αδιανόητο οι πλειστηριασμοί να μην ξεκινούν από τα πιο ακριβά ακίνητα εκείνων που έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό, αλλά από τα σπίτια των φτωχών και αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος την επίσκεψη Ερντογάν την καλωσόρισε λέγοντας ότι «θέλουμε καλές σχέσεις γειτονίας με την Τουρκία με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στους άγραφους κανόνες της καλής γειτονίας. Θέλω να καλωσορίσω την επίσκεψη Ερντογάν στην πατρίδα μας. Η επίσκεψη αυτή εύχομαι να παράγει αποτελέσματα στην βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο χωρών».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ υπηρετεί χωρίς καμία παρέκκλιση τη γραμμή «ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη» και υπογράμμισε ότι «θέλουμε η Ελλάδα να είναι και μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη στην περιοχή μας». Μάλιστα μίλησε και για την αναθεώρηση του στρατηγικού δόγματος των ενόπλων δυνάμεων λέγοντας ότι «πιθανόν να χρειαζόμαστε μικρότερες, αλλά καλύτερες και αποτελεσματικότερες ένοπλες δυνάμεις» ενώ εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων για τον εθνικό και κοινωνικό τους ρόλο δεσμεύτηκε ότι «οι δικαστικές αποφάσεις ως προς τα αναδρομικά της θα τηρηθούν όταν θα υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα της χώρας».

Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στον πολιτισμό ως στοιχείο εθνικής ταυτότητας της χώρας και εργαλείο διπλωματίας υπογραμμίζοντας ότι «δεν μας αξίζει η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ των ψεμάτων, της αναξιοπιστίας και της ήσσονος προσπάθειας. Όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε για να ξανακάνουμε την Ελλάδα αυτό που πρέπει να είναι. Δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση. Χρέος της ΝΔ είναι να κάνει όλες τις αλλαγές που χρειάζεται. Όχι να είμαστε ουραγός και επαίτης των εξελίξεων της Ευρώπης, αλλά μια χώρα που μαθαίνει από την ιστορία της και ξέρει ότι τις μεγάλες εθνικές καταστροφές τις διαδέχονται εθνικοί θρίαμβοι».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα