Μόνο τις εκλογές βλέπουν στην Κουμουνδούρου. Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Κουβέλη

Μόνο τις εκλογές βλέπουν στην Κουμουνδούρου. Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Κουβέλη
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΥΡΟΥ ΚΑΣΔΑΓΛΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ".ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ(Α) ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ(Δ) (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) eurokinissi

Ο πρωθυπουργός πιέζεται τόσο από το εσωτερικό της Ν.Δ, όσο και από εξωγενής παράγοντες, υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου και μένουν σταθεροί στην καθαρή θέση που έχουν εκφράσει από την αρχή για προσφυγή στις κάλπες

Προτελευταίος σταθμός πριν την προσφυγή στις κάλπες είναι η σημερινή ψηφοφορία για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κορυφαία στελέχη θεωρούν πως η οροφή της κυβέρνησης είναι οι 168 βουλευτές. «Οι βουλευτές που τώρα τοποθετήθηκαν υπέρ του Σταύρου Δήμα ήταν αυτοί που αναμέναμε να αλλάξουν την ψήφο τους», επεσήμαναν με νόημα.

Στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, αναφερόμενος στην αυριανή ψηφοφορία τόνιζε πως «δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μαζευτούν οι 180, παρά μόνο να υπάρξουν αποκλίσεις των βουλευτών από τις αποφάσεις των κομμάτων τους», διαπιστώνοντας την ίδια ώρα πως στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν υπάρχει ομοιογένεια απόψεων.

Την ίδια ώρα επιμένουν στην Κουμουνδούρου να τονίζουν πως τα επίδικα των ψηφοφοριών είναι η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής και τα νέα μέτρα που έρχονται, τα οποία έχουν γίνει γνωστά μέσα από τα email της τρόικας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Κουβέλη

Με τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με πηγές της ΔΗΜΑΡ, συνομίλησε ο Φώτης Κουβέλης,  όπως ο ίδιος ενημέρωσε τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτή την πρώτη επικοινωνία, όπως είναι φυσικό, αντικείμενο ήταν το ενδεχόμενο συνεργασίας επί των προγραμματικών θέσεων χωρίς, όμως, να καταλήξουν κάπου.

Για τις πολιτικές εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την πρώτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, συζήτησαν η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Τα μέλη των δύο οργάνων αποφάσισαν ομόφωνα ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσουν την πρόταση προεδρικής εκλογής που έφερε η κυβέρνηση και στη σημερινή δεύτερη ψηφοφορία, και στην τρίτη, της 29ης Δεκεμβρίου, με το σκεπτικό ότι η ΔΗΜΑΡ δεν προτίθεται να συμβάλει στη συντήρηση των αδιέξοδων πολιτικών που ακολουθούνται.

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν καλά, πως μετά και τη σημερινή ψηφοφορία ο πολιτικός χρόνος στενεύει συνεχώς και έχουν ήδη «φουλάρει τις μηχανές» για την συγκρότηση των συμμαχιών και των ψηφοδελτίων.

Το τοπίο, πάντως, θα ξεκαθαρίσει μετά τις γιορτές, καθώς τον τελευταίο λόγο θα έχει η Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συγκληθεί αμέσως μετά την τρίτη ψηφοφορία. Εκεί θα «λυθεί» και ο γρίφος των ανεξάρτητων Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Παραστατίδη, μετά την έντονη παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου, αλλά και τον προβληματισμό που εκφράζουν και άλλα στελέχη του κόμματος.

Κορυφαία στελέχη δηλώνουν πως η γραμμή των συνεργασιών που έχει χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακλόνητη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει «πλυντήριο», αποκλείοντας οποιαδήποτε συνεργασία «με όσους οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση».

Παρέμβαση Ιερώνυμου;

Στο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή διέψευσαν αναρτήσεις στο διαδίκτυο που ήθελαν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο να ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα «συνεννόηση και συναίνεση προς όφελος του εθνικού συμφέροντος», χαρακτηρίζοντας προσβλητικό και προκλητικό να μπλέκουν τον Μακαριότατο στην προεδρολογία.

Εκκλησιαστικές πηγές τόνιζαν στο news247 πως «ό,τι συζήτησαν το γνωρίζουν οι δυο τους», ενώ άλλοι εκκλησιαστικοί κύκλοι διευκρίνιζαν πως δεν υπέπεσε στην αντίληψή τους τέτοιος διάλογος.

Σε κάθε περίπτωση πολλές συζητήσεις αναμένεται να προκαλέσει η τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου λίγες ώρες μετά στα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Αποστολή Αγάπή» των Μητροπόλεων Ν.Ιωνίας και Ν.Φιλαδέλφειας, και της ΜΚΟ “Αποστολή” όπου τόνισε: «Πρέπει να λέω σαν πατέρας την αλήθεια. Πρέπει να μπει αυτή τη στιγμή το ερώτημα, ποιο πάει μπροστά. Ποιον αγαπάμε πιο πολύ το κόμμα ή την πατρίδα;»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα