Μουζάλας: Αρνητική εξέλιξη για την μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα προς την ΕΕ το Brexit

Μουζάλας: Αρνητική εξέλιξη για την μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα προς την ΕΕ το Brexit
Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού "Θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας - Σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου και άλλες διατάξεις", την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) Eurokinissi

Αρνητική εξέλιξη στο θέμα της μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα προς την ΕΕ θα προκαλέσει το Brexit , εκτιμά ο Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξη του στην Αυγή της Κυριακής

Αρνητική εξέλιξη στο θέμα της μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα προς την ΕΕ εκτιμά ότι θα προκαλέσει το Brexit ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

«Πριν το Brexit», σημειώνει «θα έλεγα ότι η θέληση της ΕΕ και κυρίως ορισμένων κρατών, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία, ήταν έστω σε διμερές επίπεδο να μετεγκατασταθούν τουλάχιστον 15 με 20 χιλιάδες πρόσφυγες. Μετά το Brexit όμως δεν μπορώ να σας πω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Αναφέρει, επίσης, ότι το υπουργείο δρομολογεί ένα βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό που περιλαμβάνει τη διάλυση μέχρι τον Σεπτέμβριο ενός σημαντικού ποσοστού άτυπων καταυλισμών, καθώς όπως εξηγεί, «το σχέδιο της κυβέρνησης είναι οι καταυλισμοί αυτοί να μετασχηματισθούν και να ισομοιρασθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη την Ελλάδα κοντά σε μεγάλες πόλεις, σε καταυλισμούς και διαμερίσματα κάτω των χιλίων ατόμων ανά περιοχή, ώστε να μην δημιουργηθούν γκέτο και να αρχίσει μια διαδικασία σταδιακής ένταξής τους για όσο διάστημα παραμείνουν στη χώρα».

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα