Μουζάλας: Η Ελλάδα αδυνατεί να πείσει τους εταίρους της να δεχτούν μετανάστες

Μουζάλας: Η Ελλάδα αδυνατεί να πείσει τους εταίρους της να δεχτούν μετανάστες

«Από τα 14 στρατόπεδα φιλοξενίας έχουμε κλείσει τα πέντε και κλείνουμε άλλα δύο την επόμενη εβδομάδα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Στην παραδοχή ότι η Ελλάδα αδυνατεί να πείσει πολλούς από τους Ευρωπαίους εταίρους της να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες τους, προχώρησε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Ο υπουργός εξέφρασε μέσα από τις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει την προσφυγική κρίση. «Είναι δύσκολος τόπος η Ευρώπη. Θα τα καταφέρουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μουζάλας, απαντώντας στις σχετικές δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, δήλωσε ότι είναι «πολύ σωστό να τοποθετούνται οι πρόσφυγες αναλογικά σε όλη την Ευρώπη και ότι αυτό αποτελεί “σημαία” της κυβέρνησης».

Επιπλέον, ανέφερε ότι στην Κεντρική Μακεδονία βρίσκονταν 22.000 πρόσφυγες και μετανάστες και αυτήν τη στιγμή δεν ξεπερνούν τους 7.000.

«Από τα 14 στρατόπεδα φιλοξενίας έχουμε κλείσει τα πέντε και κλείνουμε άλλα δύο την επόμενη εβδομάδα» συνέχισε και πρόσθεσε: «Τα πέντε μικρά που απομένουν γίνονται εξαιρετικά, με καλές συνθήκες διαβίωσης για τους μετανάστες, και έχουμε τα δύο μεγάλα που χρειάζονται βελτίωση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα