Μουζάλας: Κακή η κατάσταση στη Σάμο και τη Μυτιλήνη

Ministers` cabinet meeting, in the Hellenic Paliament, in Athens, on August 28, 2017 / Y o,   ,  28 , 2017
Ministers` cabinet meeting, in the Hellenic Paliament, in Athens, on August 28, 2017 / Y o, , 28 , 2017 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί. Σφοδρή αντιπαράθεση με Μ. Βαρβιτσιώτη με αναφορές στο πολύνεκρο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι το 2014

Στην παραδοχή ότι η κατάσταση στη Σάμο και τη Μυτιλήνη είναι κακή λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών προχώρησε στη Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας τόνισε στη Βουλή ότι υπάρχει παρατηρήσιμη αύξηση προσφυγικών ροών στη Σάμο και τη Μυτιλήνη η οποία όμως δεν παραβιάζει τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα και επισήμανε ότι η κατάσταση είναι προβληματική μεν στα κέντρα κράτησης αλλά οι επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων είναι μικρές.

Σφοδρή κριτική στον κ. Μουζάλα άσκησε από την πλευρά του ο τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο οποίος του καταλόγισε ότι δεν έχει προετοιμάσει τη χώρα απέναντι σε σημαντική αύξηση των ροών. «Έχετε 700 εκ. ευρώ στη διάθεσή σας και λιμνάζουν. Δεν έχετε οργανώσει το υπουργείο σας» ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης και καταλόγισε προσωπικά στον κ. Μουζάλα ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής του είναι «πενιχρά».

Ο κ. Μουζάλας απάντησε σε προσωπικό τόνο στον κ. Βαρβιτσιώτη θυμίζοντάς του το πολύνεκρο ναυάγιο του Φαρμακονησίου που συνέβη επί υπουργίας του. Σημείωσε, μάλιστα, ότι υπάρχει δικαστική απόφαση η οποία επιβεβαιώνει ότι ο πνιγμός των προσφύγων έγινε κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης από το σκάφος του Λιμενικού.

Ανταπαντώντας ο κ. Βαρβιτσιώτης παραδέχτηκε ότι η επιχείρηση διάσωσης στο Φαρμακονήσι υπήρξε «αποτυχημένη» αλλά θύμισε ότι τα τελευταία χρόνια το Αιγαίο έχει γίνει υγρός τάφος. «Εγώ κατηγορήθηκα ως ηθικός αυτουργός αλλά δεν σας κατηγόρησα. Σταματήστε αυτό το παιχνιδάκι» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

(Φωτογραφία: Sooc)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αβραμόπουλος: Σαφής βελτίωση στο προσφυγικό

ΣτΕ: Να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία Σύροι

Σούδα: Αλληλομαχαιρώματα μεταξύ μεταναστών από το Ιράν

ADVERTISING

SHARE: