Μπακογιάννη για το προσφυγικό: Η χώρα θα περάσει δύσκολες ώρες

Μπακογιάννη για το προσφυγικό: Η χώρα θα περάσει δύσκολες ώρες
7o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΥΠΕΞ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (EUROKINISSI / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ) EUROKINISSI

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών σημειώνει πως η Ευρώπη θα αρχίσει να ξηλώνεται αν δεν βρει μια κοινή γραμμή

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις από την προσφυγική κρίση κρούει η Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών. Εκτιμά ότι «η χώρα θα περάσει δύσκολες ώρες», καθώς και ότι «αν η Ευρώπη δεν μπορέσει να βρει μια κοινή γραμμή για την αντιμετώπιση του προσφυγικού θα αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ».

Η επικεφαλής του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ και πρώην υπουργός επικρίνει την κυβέρνηση για παντελή έλλειψη σχεδιασμού και προσθέτει ότι απαιτείται συντονισμός, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα. «Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να πορευόμαστε, είτε αρνούμενοι την πραγματικότητα, είτε παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια και να μην έχουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης διαχείρισης ενός εθνικού προβλήματος», συμπληρώνει.

Για το ενδεχόμενο άσκησης βέτο, τονίζει ότι οι σχετικές απειλές από την ελληνική κυβέρνηση μπορεί να γίνουν μπούμερανγκ, καθώς και ότι στην παρούσα φάση στρέφεται εναντίον των Ελλήνων και όχι εναντίον των Ευρωπαίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα