Μπακογιάννης: Η εθνική συμφιλίωση δεν ήταν πολιτικό κόλπο

Μπακογιάννης: Η εθνική συμφιλίωση δεν ήταν πολιτικό κόλπο
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης Eurokinissi

Ο Περιφερειάρχης σχολίασε τις εμφυλιοπολεμικές αντιδράσεις μερίδας του κόμματός της ΝΔ σε ανάρτησή του για τον "Καπετάν Ερμή". "Δεν έχει νόημα να ξυπνάμε τα πιο ποταπά μας ένστικτα" τόνισε

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 από τους 88,6 και στους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού για τις “κραυγές” αποδοκιμασίας στο πρόσωπό του, με αφορμή την αναφορά του στον αποθανόντα «καπετάν Ερμή», κατά κόσμον Βασίλη Πριόβολο. “Καταλαβαίνω ότι μπορεί η ανάρτησή μου να έχει εκπλήξει κάποιους […] αλλά η ίδια η ζωή είναι που εκπλήσσει, που προχωράει μπροστά” σημείωσε.

Ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε πως η εθνική Συμφιλίωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν ήταν πολιτικό κόλπο, όπως και η νομιμοποίηση του ΚΚΕ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή δεν ήταν πολιτικό κόλπο. “Η μεγάλη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη είναι αυτή που άνοιγε πάντα νέους δρόμους. Δεν έχει νόημα να αναζητούμε να βρούμε τον κακό μας εαυτό, να ξυπνάμε τα πιο ποταπά μας ένστικτα” σημείωσε.

Θυμίζουμε πως φωνές από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεσαίου και κατώτερου επιπέδου στην ιεραρχία κατηγόρησαν για “κρυφοκομμουνιστή” τον Περιφερειάρχη για ανάρτηση του όπου χαρακτήρισε «σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμβολο για την πίστη στις ιδέες και το όραμα του καθένα μας» τον αποθανόντα «καπετάν Ερμή», κατά κόσμον Βασίλη Πριόβολο. Ήταν τέτοια η ένταση της αντιπαράθεσης που ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, επανήλθε με νεότερη ανάρτησή του στο facebook προκειμένου να απαντήσει.

Εθνική συνεννόηση για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα

Αναφερόμενος στα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα, σχολίασε πως αυτή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. “Τον Αύγουστο θα τελειώσουμε με τα μνημόνια. Θα ήταν μια χρυσή ευκαιρία να κάτσουμε σε ένα τραπέζι να συζητήσουμε για το σχέδιο της χώρας στην μεταμνημονιακή εποχή” ανέφερε, τονίζοντας ωστόσο πως η ευθύνη που αυτό δεν συμβαίνει βαραίνει πρωτίστως την κυβέρνηση, που όπως είπε “συνεχίζει να πορεύεται σε ένα δρόμο διχαστικό”.

Ο Βασίλης Σκουρής ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να σχολιάσει την διαπαργμάτευση για το Μακεδονικό. “Νομίζω πως συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να λυθεί το μακεδονικό” σημείωσε ο Κώστας Μπακογιάννης που έσπευσε να εκφράσει τις επιφυλάξεις του για τη διαφάνεια και τον τρόπο που ασκείται η διπλωματία για το θέμα. “Δεν μπορώ να πω ότι είμαι πολύ αισιόδοξος. Γενικά δεν βλέπω μια κυβέρνηση στα εξωτερικά που πορεύεται με μια συγκεκριμένη πολιτική” σχολίασε.

Ο κ. Μπακογιάννης πάντως τάχθηκε υπέρ μιας λύσης με σύνθετη ονομασία, εφόσον συνοδεύεται μια αλλαγή του Συντάγματος της γείτονος και εφόσον υπάρχει το “erga omnes” αυτής για κάθε χρήση.

Ο Μπακογιάννης υποψήφιος στην Αθήνα;

Ο Κώστας Μπακογιάννης απάντησε και στις φήμες που τον θέλουν να θέτει υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας. Όπως είπε τιμά την ψήφο των Στερεοελλαδιτών στο πρόσωπό του πριν από τέσσερα χρόνια. “Συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου σαν να είμαι ξανά υποψήφιος. Έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε, είμαστε υπερήφανοι για όσα έχουμε κάνει, όμως και πολύ δρόμο μπροστά μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα