Μπαλτάκος: Δεν γνώριζε ο Σαμαράς, έπρεπε να ξέραμε τις μεθόδους της Χρυσής Αυγής”

Μπαλτάκος: Δεν γνώριζε ο Σαμαράς, έπρεπε να ξέραμε τις μεθόδους της Χρυσής Αυγής”

"Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΝΔ" δήλωσε αποχωρώντας από το γραφείο του εισαγγελέα, ο Τάκης Μπαλτάκος

Ολοκλήρωσε, ύστερα από περίπου δυόμιση ώρες, την κατάθεσή του στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, ο τέως γγ της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Ο πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου,  κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για το βίντεο, που δημοσιοποίησε ο κατηγορούμενος για “εγκληματική οργάνωση” βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, ο κ. Μπαλτάκος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με την “κατηγορία”, που του αποδίδεται ότι είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τη ΧΑ, και απάντησε: “Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΝΔ”.

Επιπλέον φέρεται να έχει πει πως δεν γνώριζε τίποτα ο Σαμαράς. Έπρεπε να ξέρουμε τις στρατηγικές μεθόδους της Χρυσής Αυγής.

Η συνάντηση -είπε- έγινε τον Οκτώβριο του 2013 στο γραφείο Μπαλτάκου στη Βουλή και -όπως τόνισε- κατά 99% ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης αυτός που υπέκλεψε τη συνομιλία.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι ενδεχομένως να μπήκαν στο χώρο και άλλα άτομα.

Πάντως, από τον τρόπο που είναι τραβηγμένη η εικόνα, την κρυφή κάμερα πρέπει να την έφερε ο υπόδικος βουλευτής της Χ.Α, πρόσθεσε.

Και διαβεβαίωσε ότι επιθυμεί την τμωρία Κασιδιάρη, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν θα κάνει μήνυση, καθώς πρόκειται για αυτεπάγγλετα διωκώμενο κακούργημα.

Ο ίδιος τόνισε ότι πριν βγει το υλικό που έχει δει το φως της δημοσιοτητας (αναφορικά με παράνομες δραστηριότητες της Χ.Α.), είχε πολιτικές διαφωνίες για τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετώπισε την Χρυσή Αυγή, προσθέτοντας ότι δεν ήταν ο μόνος που διαφωνούσε από το χώρο του κόμματός του.

Πρόσθεσε ότι οι επικοινωνίες του με χρυσαυγίτες βουλευτές κινούνταν στο ίδιο πλαίσιο με την πολιτική που άσκησε και στο θέμα του αντιρατσιστικού ν/σ, εκτιμώντας ότι έτσι “θα χαρίσουμε στη Χ.Α. τους ενστόλους και την εκκλησία”.

Κληθείς να σχολιάσει τη συμπεριφορά του γιού του, είπε ότι κανένας πατέρας δεν θα έλεγε κακό για το γιο του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν είναι βουτηρόπαιδο της φραπεδιάς που βλέπει τούρκικα σίριαλ, αλλά πήγε να προστατεύσει τον πατέρα του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα