Μπαλτάκος: Η πολιτική του φόβου δεν πιάνει. Έκπληξη αν βρεθούν οι 180

Μπαλτάκος: Η πολιτική του φόβου δεν πιάνει. Έκπληξη αν βρεθούν οι 180
Ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων για να καταθέσει ως μάρτυρας, την Δευτέρα 7 Απριλίου 2014. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα διερευνά εάν έχει τελεστεί από μέρους του Ηλία Κασιδιάρη το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Ο πρώην γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης ετοιμάζεται για νέο κόμμα και υπεραμύνεται στρατηγικής ρήξης με την τρόικα

Ως έκπληξη χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν “ναι” για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος ετοιμάζεται εντός των επόμενων ημερών να ανακοινώσει την 12μελή διοικούσα επιτροπή της πολιτικής κίνησης Ρίζες που σύντομα θα λάβει τη μορφή κόμματος.

Σύμφωνα με το Βήμα, ο κ. Μπαλτάκος προαναγγέλλει στρατηγική ήττα της ΝΔ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές με παράλληλη στρατηγική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και αποδομεί πλήρως τη στρατηγική φόβου και τη ρητορική του 2012 που χρησιμοποιεί εκ νέου το Μέγαρο Μαξίμου για να αντιμετωπίσει την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η θεωρία του κ. Μπαλτάκου, όπως την ανέπτυξε στον τηλεοπτικό σταθμό Κontra, είναι ότι η Ελλάδα ακόμα και σήμερα αποτελεί κίνδυνο για το ευρώ και άρα έχει ένα σημαντικό όπλο στα χέριά της και άρα μπορεί να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά η χώρα.

“Η πολιτική του φόβου δεν πιάνει. Εμείς μπορούμε να παίξουμε με το φόβο των άλλων… Οι Γερμανοί θα χάσουν την Ευρώπη εάν βρεθούμε εμείς εκτός Ευρωζώνης” είπε, αναφερόμενος σαφώς στους κλυδωνισμούς που θα προκύψουν από μια απόφαση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι από τα τέλη του Οκτωβρίου του 2013 είχε εισηγηθεί στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στρατηγική ρήξης με την τρόικα. “Εμείς κρατάμε αυτούς και όχι αυτοί εμάς” είπε, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια σωστή άποψη να την οικειοποιηθούμε και όχι να την πολεμούμε”.

Επέμεινε, επίσης, στην άποψη ότι “η χώρα καταστράφηκε με το ευρώ και όχι με τη δραχμή” και υποστήριξε, απέναντι στη λογική του Μαξίμου, πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο με την εξής φράση: “Αν το χρέος είναι βιώσιμο, τότε η Ελλάδα δεν είναι βιώσιμη”.

Το νέο κόμμα, στο οποίο θα συμμετέχει ο ίδιος σε πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά δεν θα ηγείται, είναι προ των πυλών και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και γνωστά τα ονόματα των 12 προσώπων, εκτός πολιτικής, που απαρτίζουν την διοικούσα επιτροπή.

Το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο θα είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος και θα ψηφίσει “όχι” για την προεδρική εκλογή. Επίσης, θα υπάρξει και δημόσια στήριξη (διά πνευματικής ευχής όπως λέει ο κ. Μπαλτάκος) δυο μητροπολιτών, του Πειραιώς Σεραφείμ και του Σινά Δαμιανού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα