'Μπλόκο' σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές προαναγγέλλει η ΝΔ

Ο Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής Γ.Τραγάκης,ανακοίνωσε το τελικό αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας,Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ο Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής Γ.Τραγάκης,ανακοίνωσε το τελικό αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας,Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Αφορμή οι καταγγελίες του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δ. Κυριτσάκη κατά της καθιέρωσης ασυμβίβαστου που περιλαμβάνει σύζυγο βουλευτίνας της ΝΔ

Την πρόθεση της να μπλοκάρει όχι μόνο την συγκρότηση του ΕΣΡ αλλά και των υπόλοιπων Ανεξάρτητων Αρχών προανήγγειλε η ΝΔ μέσω του βουλευτή Γιάννη Τραγάκη με αφορμή την καθιέρωση ασυμβίβαστου στα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού που περιλαμβάνει τον σύζυγο της γαλάζιας βουλευτού Νίκης Κεραμέως.

«Όσες ψηφοφορίες και να κάνετε δεν θα καταφέρετε να συγκροτήσετε καμία ανεξάρτητη αρχή» διεμήνυσε στην κυβέρνηση ο Γιάννης Τραγάκης ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συναινέσει για την συγκρότηση και των υπολοίπων ανεξάρτητων όπου είναι απαραίτητη η συνδρομή της για την επίτευξη πλειοψηφίας 4/5. Η αναφορά του κ. Τραγάκη έγινε με αφορμή της καταγγελίες του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Κυριτσάκη ο οποίος κατήγγειλε στην Βουλή ότι η κυβέρνηση με την καθιέρωση του ασυμβίβαστου προσπαθεί να ποδηγετήσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού αντικαθιστώντας τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Λουκά που είναι σύζυγος της κυρίας Κεραμέως.

Ο κ. Κυριτσάκης σε υψηλούς τόνους χαρακτήρισε «πολιτική παρέμβαση» την ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομίας η οποία καθιέρωσε ασυμβίβαστο στα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού που έχουν συγγένεια με πολιτικά πρόσωπα (βουλευτές, ευρωβουλευτές και υπουργούς). Ζήτησε, μάλιστα, να παραμείνει στη θέση του ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Λουκάς. «Ο κ. Λουκάς είναι ένα κόσμημα για την επιτροπή ανταγωνισμού» ανέφερε ο κ. Κυριτσάκης και κατήγγειλε μεθόδευση και «φωτογραφική διάταξη». Παραδέχτηκε, πάντως, ότι ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, άκουσε τα παράπονά του και βελτίωσε τις διατάξεις της επίμαχης τροπολογίας με εξαίρεση το ζήτημα του ασυμβίβαστου των μελών που συγγενεύουν με πολιτικά πρόσωπα. «Ο υπουργός ήταν ανένδοτος» είπε ο κ. Κυριτσάκης για την καθιέρωση του ασυμβίβαστου και ισχυρίστηκε ότι η εν λόγω ρύθμιση αλλοιώνει τον χαρακτήρα της επιτροπής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συγγενικό ασυμβίβαστο σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές προωθεί η κυβέρνηση

Γεωργιάδης: Δεν θα γίνει η διαγωνιστική διαδικασία για τα κανάλια

ADVERTISING

SHARE: