Μπουτάρης: Η ομιλία Μίκη Θεοδωράκη ήταν το ίδιο εμπρηστική με του Φραγκούλη Φράγκου

Μπουτάρης: Η ομιλία Μίκη Θεοδωράκη ήταν το ίδιο εμπρηστική με του Φραγκούλη Φράγκου
O Γιάννης Μπουτάρης eurokinissi

Την άποψη ότι ήταν μεγάλα και εντυπωσιακά τα συλλαλητήρια αλλά δεν πρέπει να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις διατύπωσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης

Την άποψη ότι “τα συλλαλητήρια ήταν μεγάλα και εντυπωσιακά αλλά δεν πρέπει να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις”, διατύπωσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

“Πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα σαν κράτος. Το κράτος των Σκοπίων είναι απαραίτητο για την ειρήνη και τη σοβαρότητα στα Βαλκάνια και εμείς σαν σοβαρό κράτος πρέπει να ηγηθούμε της προσπάθειας που γίνεται”, δήλωσε συγκεκριμένα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα ο κ. Μπουτάρης είπε ότι τον ενοχλεί και τον ίδιο το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, αλλά επανέλαβε ότι θα δεχόταν το “Νέα Μακεδονία”.

“Με ενοχλεί και μένα πάρα πολύ. Δεν μπορώ να την πω Δημοκρατία της Μακεδονίας. Θα μπορούσα όμως να την Νέα Μακεδονία”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για το αν τον τόνο στα δύο συλλαλητήρια έδωσαν ακραίοι εθνικιστές, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρχαν τέτοιες ομάδες αλλά σε καμία περίπτωση δεν έδωσαν τον τόνο. “Όχι όσοι πήγαν δεν ήταν ακραίοι εθνικιστές. Ότι υπήρχαν ομάδες δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά δεν τον έδωσαν τον τόνο οι ακραίοι”, δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε για ακόμα μία φορά την άποψη του ότι κόσμος δεν είναι καλά πληροφορημένος για την υπόθεση, σημειώνοντας πως η ιστορία δεν παραποιείται, ούτε κλέβεται και πως δεν κινδυνεύουμε από τα Σκόπια.

Όσον αφορά τη θέση της Εκκλησίας είπε πως “μπορεί να μιλάει αλλά δεν μπορεί να καθοδηγεί”, ενώ για την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη σημείωσε πως “ήταν εμπρηστική όπως και του Φραγκούλη Φράγκου”.

“Από αυτά τα λίγα που άκουσα είναι εμπρηστικός λόγος. Δεν διαφέρει πολύ από την ομιλία του κ. Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη. Ήταν και οι δύο λόγοι εμπρηστικοί”, τόνισε.

Ο Μίκης, είπε, είναι ένας μύθος αλλά αυτό που έκανε χθες ήταν ένα λάθος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα