Μπουτάρης: Κάθε φορά που πηγαίνω στο Άγιο Όρος, ένας καλόγερος μου μιλάει για ‘αδελφές’

Μπουτάρης: Κάθε φορά που πηγαίνω στο Άγιο Όρος, ένας καλόγερος μου μιλάει για ‘αδελφές’
2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ (GAY PRIDE) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ/PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Eurokinissi

Τι απάντησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στους επικριτές του Gay Pride. Τι είναι το "το ένα έτσι, οι αδελφές έτσι" που του λέει ιερομόναχος στο Άγιο Όρος (Vid)

Απάντηση για ακόμη μία φορά στους επικριτές του Thessaloniki Gay Pride έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σχολιάζοντας την επιστολή της άτυπης Σύναξης Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών.

«Μπορεί να δημιουργηθούν ορισμένες αντιδράσεις, αλλά τα τρία τελευταία χρόνια που πραγματοποείται το Pride, έτσι γίνεται. Εξτρεμιστές υπάρχουν παντού», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι εάν είχε πρόβλημα η Ιερά Κοινότητα για το ήθος και την ηθική του θα είχε αντιδράσει εξαρχής.

Όσον αφορά την απαγόρευση που πρότειναν κληρικοί και μοναχοί για την είσοδό του στο Άγιον Όρος, ο κ. Μπουτάρης αποκάλυψε:

«Κάθε φορά που πηγαίνω στο Άγιο Όρος είναι ένας καλόγερος ο οποίος με παίρνει από πίσω και λέει ‘το ένα έτσι, οι αδερφές έτσι’ και του λέω ‘όχι αδερφές, ομοφυλόφιλοι’ και μου λέει ότι είναι παρά φύσιν κλπ. Και μου έρχεται να του πω «άντε αφησέ με ήσυχο», αλλά δεν θα του το πω», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας ότι δύο από αυτούς που είναι μέσα στην Ιερά Κοινότητα, δεν μπορούν να βγουν από το Άγιο Όρος για λόγους που ο ίδιος δεν γνωρίζει.

Πηγή: thestival.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα