‘Μπροστά και πολιτικά’, το σύνθημα Γεννηματά

‘Μπροστά και πολιτικά’, το σύνθημα Γεννηματά
Εκδήλωση για τον εορτασμό της 43ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, στο Ζάππειο Μέγαρο. Στην εκδήλωση μίλησε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) eurokinissi

Να ξεδιπλώσει τις πολιτικές προτάσεις επιθυμεί η Φώφη Γεννηματά, την στιγμή που το επιτελείο της ρίχνει ευθείες βολές προς συγκεκριμένους υποψηφίους

Να τελειώνει οριστικά με τα διαδικαστικά που έχουν μονοπωλήσει την δημόσια συζήτηση, έτσι ώστε μπορέσει να αναμετρηθεί πολιτικά με τους υπόλοιπους υποψηφίους επιθυμεί η Φώφη Γεννηματά, καταθέτοντας τις προτάσεις της ενώπιον των ψηφοφόρων και των πολιτών.

Στο επιτελείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον πεπεισμένοι ότι ορισμένοι εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα παίζουν καθυστερήσεις, προσπαθώντας να δημιουργήσουν προβλήματα επί των διαδικαστικών, αποφεύγοντας να τοποθετηθούν επί των καυτών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Η Φώφη Γεννηματά από την πλευρά της, αρνείται πεισματικά να μπει σε αυτή την ιστορία, έχοντας ως στόχο να φύγει μπροστά και μακριά από τη μικροπολιτική, προωθώντας την δική της πολιτική ατζέντα.

Σύμφωνα με τους στενούς της συνεργάτες, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει εστιάσει σε τρία μεγάλα θέματα.

Πρώτον, την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το ιδιωτικό χρέος, αφού τα κόκκινα δάνεια νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων εμποδίζουν την οικονομία από το να ξεκολλήσει. Οι ΔΗΣΥ έχει ήδη καταθέσει σειρά προτάσεων για το θέμα, αν και όλοι αναγνωρίζουν ότι χρειάζεται και η συναίνεση των δανειστών για να υπάρξει λύση στο αδιέξοδο.

Δεύτερο μεγάλο θέμα, αποτελεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, με την Φ.Γεννηματά να έχει ιδιαίτερη ευαισθησία ως τρίτεκνη μητέρα. Ήδη έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες, με πρώτη την κατάθεση πρότασης για την σύσταση ειδικής επιτροπής της Βουλής, την οποία έχει αποδεχτεί ο Νίκος Βούτσης και τα υπόλοιπα κόμματα.

Τρίτο θέμα στο οποίο εστιάζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Μάλιστα, παρουσίασε τις προτάσεις της μόλις πριν από λίγες ημέρες, σε συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Παράλληλα, με συνεχείς περιοδείες στην περιφέρεια και την Αττική, επιδιώκει να βρεθεί κοντά στους πολίτες και να τους μεταφέρει τις προτάσεις της για την επόμενη μέρα. Σήμερα πάντως θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν την υποψηφιότητα της στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, περιοχή που θεωρείται προπύργιο του Γιώργου Καμίνη. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα