MRB: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 1,7% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

MRB: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 1,7% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, δείχνουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB. Αβραμόπουλος, Γλέζος και Κανέλλη τα πρόσωπα υπερκομματικής αποδοχής

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, δείχνουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, και πιο συγκεκριμένα η έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία το διάστημα 25 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2014.

Στο ερώτημα «αν είχαμε βουλευτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή τι θα ψηφίζατε;», το 21,5% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ και το 19,8% ΝΔ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 8,5%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 6,7%, η Ελιά με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και η ΔΗΜΑΡ με 1,3%.

Άλλο Κόμμα επέλεξε το 7,1% (μεταξύ των οποίων ο ΛΑ.Ο.Σ. συγκεντρώνει 1,5%, οι Οικολόγοι – Πράσινοι 1,3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%) ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 19,9% των ερωτηθέντων.

Στην εκτίμηση ψήφου (με επαναποσοστοποιήση επί της διευκρινισμένης ψήφου) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,8% και η ΝΔ 24,7%.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10,6%, «Το Ποτάμι» με 8,4%, η Ελιά με 7,9%, το ΚΚΕ με 6,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7% και η ΔΗΜΑΡ με 1,6%. Το «Άλλο Κόμμα» συγκεντρώνει το 8,9%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 44% και ακολουθεί η ΝΔ με 32,5%. «Άλλο Κόμμα» απάντησε το 4,5% και «Κανένα» το 17,5%, ενώ ένα 1,4% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».

Στην ερώτηση περί του καταλληλότερου πρωθυπουργού μεταξύ των κυρίων Σαμαρά και Τσίπρα, προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 38,7% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 33,9%. Κανένας από τους δυο, απαντάει το 22% και Άλλος/ΔΞ/ΔΑ το 5,4%.

Σχετικά με τις κυβερνητικές προθέσεις για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση ότι «η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει μέρος της ΔΕΗ και να δημιουργήσει την λεγομένη «Μικρή ΔΕΗ».

Εσείς προσωπικά συμφωνείτε η διαφωνείτε με αυτήν την ιδιωτικοποίηση;» το 37,7% απαντάει «σίγουρα διαφωνώ», το 12,4% απαντάει «μάλλον διαφωνώ», το 6,6% απαντάει «σίγουρα συμφωνώ» και το 28% απαντάει «μάλλον συμφωνώ». Η απάντηση «ΔΞ/ΔΑ» συγκέντρωσε 15,2%.

Αβραμόπουλος, Γλέζος και Κανέλλη  ευρείας και υπερκομματικής αποδοχής

Το έργο που επιτελεί ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, αναγνωρίζεται από την κοινή γνώμη.

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέχει την τρίτη θέση στην κατάταξη με τους πολιτικούς ευρείας αποδοχής και βρίσκεται λίγο παρακάτω από τον κ. Μανώλη Γλέζο και την κ. Λιάνα Κανέλλη, οι οποίοι κατατάσσονται στην πρώτη και δεύτερη θέση αντιστοίχως.

Η ίδια κατάταξη είχε σημειωθεί και στις τάσεις του Δεκεμβρίου 2013, αλλά αυτή τη φορά ο κ. Αβραμόπουλος φαίνεται περισσότερο ενισχυμένος σε ποσοστιαία βάση συγκριτικά με το προηγούμενο εξάμηνο.

Οι «Τάσεις» της MRB φέρουν πρώτο με 65% θετικών απόψεων μεταξύ όσων ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία τον Ιούνιο του 2012 τον κ. Αβραμόπουλο, με 9 μονάδες μπροστά από την κ. Όλγα Κεφαλογιάννη που τον ακολουθεί.

Σε γενικότερο επίπεδο, οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων δείχνουν εμπιστοσύνη και αναγνωρίζουν το πολιτικό έργο που επιτελεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. γι’ αυτό και τον κατατάσσουν πρώτο μεταξύ άλλων στελεχών του κόμματος. Ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται μπροστά με μια ποσοστιαία μονάδα έναντι της κ. Κεφαλογιάννη και του κ. Νίκου Δένδια.

Δεν είναι τυχαίο, όπως εξηγούν πολιτικοί αναλυτές, ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παίρνει το ίδιο ποσοστό και βρίσκεται στην πρώτη θέση στην αξιολόγηση μελών του υπουργικού συμβουλίου που έκαναν 2.000 πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα της MRB.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα