Μύλος στη ΝΔ για τις άδειες των καναλιών

Opening of the new headquarters of conservative New Democracy opposition party on Pireos Street in Moschato on Oct. 4, 2016 /          4 , 2016
Opening of the new headquarters of conservative New Democracy opposition party on Pireos Street in Moschato on Oct. 4, 2016 / 4 , 2016 SOOC

Άνω κάτω έγινε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετά τη δήλωση Κυρανάκη στο Ραδιόφωνο 24/7, ότι οι καναλάρχες πρέπει να πληρώσουν κι ότι το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ είναι εύλογο

"Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σταθερή. Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, χωρίς να αναφέρει λέξη για τη δήλωση Κυρανάκη στο Ραδιόφωνο 24/7, ο οποίος χαρακτήρισε εύλογο το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ που όρισε το ΕΣΡ.

Η ΝΔ επανέλαβε ότι παραμένει σταθερό στη θέση της ότι η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας πρέπει να συνδέεται με την καταβολή τέλους χρήσης και όχι μέσω διαγωνισμού.

Νωρίτερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας στο ραδιόφωνο 24/7 όσα είπε ο κ. Κυρανάκης έκανε λόγο για θετική μετακίνηση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα των αδειών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ:

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σταθερή.

Χάρη στην αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι.

Υποστηρίζουμε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματός και την χορήγηση όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεοπτικών αδειών επιτρέπει η τεχνολογία.

Από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το θέμα, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης.

Χωρίς στημένους διαγωνισμούς.

Ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Ε.Σ.Ρ.

Η Κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, αρνείται να μεταφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις αρμοδιότητες του Υπουργού όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παππάς: Θετική η μετακίνηση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

ΣΥΡΙΖΑ: Θετικό γεγονός η αλλαγή στάσης της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

ADVERTISING

SHARE: