Ν. Παππάς: Επικίνδυνο το αίτημα για εκλογές τώρα

Ν. Παππάς: Επικίνδυνο το αίτημα για εκλογές τώρα
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή, Μάιος 2018 Eurokinissi

Καταλόγισε στη ΔΗ.ΣΥ "πήδημα δευτέρου βαθμού" από το πρόσφατο αίτημα για συνταγματική αναθεώρηση στο "εκλογές τώρα". Κάλεσε σε αυτοκάθαρση τη ΝΔ και προανήγγειλε εκλογές το φθινόπωρο του 2019

Επικίνδυνο για την ομαλή ολοκλήρωση του οικονομικού προγράμματος χαρακτήρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, το αίτημα για “εκλογές τώρα” και διαβεβαίωσε ότι οι κάλπες θα στηθούν το φθινόπωρο του 2019 καθώς η χώρα “έχει μπει για τα καλά στην ανάπτυξη”.

“Το αίτημα για εκλογές ενέχει τον κίνδυνο να μην ολοκληρωθεί ομαλά το πρόγραμμα. Αυτή την περίοδο μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση για τη χώρα” ανέφερε ο κ. Παππάς απαντώντας στο αίτημα της Φώφης Γεννηματά για άμεση προσφυγή στις κάλπες το οποίο μετέφερε στη Βουλή ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ, Γιάννης Μανιάτης. “Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έλεγε πριν ένα μήνα ότι πρέπει η παρούσα Βουλή να προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση και τώρα ζητά εκλογές την επόμενη Κυριακή” συμπλήρωσε ο κ. Παππάς και παρομοίασε αυτή τη μεταστροφή με το “πήδημα δευτέρου βαθμού” στα μαθηματικά που σημαίνει τη μετάβαση από το μείον άπειρο στο συν άπειρο.

Προανήγγειλε, ταυτόχρονα, ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019. “Η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει συνθήκες σταθερότητας και ανάκαμψης της οικονομίας” είπε ο κ. Παππάς και χαρακτήρισε “πικρή” αυτή την αλήθεια για τη ΝΔ και τη ΔΗ.ΣΥ. “Δεν αντέχετε να βλέπετε ότι έρχονται από την Ευρώπη τα καλά μηνύματα ότι η οικονομία στέκεται στα πόδια της και ότι μειώνεται η ανεργία, η χώρα έχει μπει για τα καλά στην ανάπτυξη” ανέφερε απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε υπογράψει πλεονάσματα 7,2%

Απαντώντας μάλιστα στην κριτική που άσκησε η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για το ύψος των πλεονασμάτων υπενθύμισε ότι “κάποιοι είχαν υπογράψει πλεονάσματα 7,2%”. “Εχετε μούτρα να μιλάτε τώρα για το  1,5% και το 2,5% ;” ρώτησε σε έντονο ύφος κ. Παππάς τη βουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Καταλόγισε, δε στην κυρία Ασημακοπούλου ότι είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τη συγκυβέρνηση Σαμάρα-Βενιζέλου μέχρι τελευταίας πολιτικής ρανίδας. “Θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και τότε θα μπείτε σε διαδικασία ιδεολογικής και πολιτικής αυτοκάθαρσης. Εάν θέλετε να συνεχίσετε όμως θα είναι απολύτως ευκταίο για τη δική μας πολιτική στρατηγική να μείνετε κολλημένοι στην υπεράσπιση των πεπραγμένων της τελευταίας σας διακυβέρνησης. Εάν το επιλέξετε καλή τύχη !” κατέληξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα