Ν. Παππάς: Τέλος στην κομματικά στελέχη στην ΕΕΤΤ

Ν. Παππάς: Τέλος στην κομματικά στελέχη στην ΕΕΤΤ
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Κατέθεσε στη Βουλη τροπολογία που θεσπίζει ισχυρό ασυμβίβαστο στην Αρχή. Αιχμές για τον πρώην αντιπρόεδρο Ν. Παπαουλάκη που ήταν ταυτόχρονα και σύμβουλος της ΝΔ.

Τροπολογία που θέτει τέλος στα κομματικά στελέχη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τις περιπτώσεις σύγκρουσης συμφερόντων στο εσωτερικό της, κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς παρουσίασε στη Βουλή τροπολογία που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για το νέο ΚΟΚ και υπογράμμισε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία επιχειρεί να θέσει τέλος στα φαινόμενα απαξίωσης της ΕΕΤΤ. Φωτογράφισε, μάλιστα, την περίπτωση του πρώην αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ, Νίκου Παπαουλάκη, ο οποίος ήταν ταυτόχρονα και σύμβουλος της ΝΔ.

«Ενεργά κομματικά στελέχη ενδύονταν τον μανδύα του στελέχους ανεξάρτητης αρχής» είπε ο κ. Παππάς ξεκαθαρίζοντας ότι η τροπολογία θα τερματίσει τέτοιες περιπτώσεις. Ο κ. Παππάς επισήμανε ακόμη ότι με την τροπολογία τίθεται ασυμβίβαστο (μέχρι έκπτωσης) για τα μέλη της ΕΕΤΤ που ασκούν οποιοδήποτε έμμισθο ή άμισθο λειτούργημα ή δραστηριότητα. Ακόμη εφεξής απαγορεύεται η ανάληψη έργου ή εργασίας οποιασδήποτε μορφής που δεν συμβιβάζεται με την ιδιότητα και τα καθήκοντα της ΕΕΤΤ.

«Δεν μπορεί ένας νομικός να είναι στην ανεξάρτητη αρχή και στην ελεύθερη αγορά να παρέχει νομικές συμβουλές για θέματα δικαίου των επικοινωνιών. Πρόκειται για κραυγαλέα σύγκρουση συμφερόντων» εξήγησε ο κ. Παππάς. Τέλος στις «περιστρεφόμενες πόρτες» ανεξάρτητων αρχών και ιδιωτικής αγοράς.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής διαβεβαίωσε, επίσης, ότι με την τροπολογία αντιμετωπίζεται και το προσβλητικό φαινόμενο της πολιτικής των «περιστρεφόμενων θυρών». «Άνθρωποι έφευγαν από τις ανεξάρτητες αρχές και την επόμενη ημέρα να προσλαμβάνονταν σε ιδιωτικές εταιρείες για να προσφέρουν υπηρεσίες στον κλάδο που ρύθμισαν μέχρι το προηγούμενο βράδυ» ανέφερε και ξεκαθάρισε ότι πλέον τίθεται απαγορευτικό χρονικό όριο 5 ετών για την απασχόληση τους σε σχετική υπηρεσία ή κλάδο του ιδιωτικού τομέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα