‘Να χτυπάμε το καμπανάκι της Δημοκρατίας όταν χρειάζεται’ διαμηνύει ο Βούτσης στη ΝΔ

‘Να χτυπάμε το καμπανάκι της Δημοκρατίας όταν χρειάζεται’ διαμηνύει ο Βούτσης στη ΝΔ
Συζήτηση και ψήφιση, της πρότασης για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Καταλόγισε ενοχλημένος στη ΝΔ ότι συντηρεί σκόπιμα το θέμα της λειτουργίας της Βουλής. Παράσταση διαμαρτυρίας από Ν. Δένδια για το αίτημα εξεταστικής για τα Capital Controls

Την ενόχλησή του για τις εντεινόμενες καταγγελίες της ΝΔ προς το πρόσωπό του περί υποβάθμισης του κοινοβουλίου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, καταλογίζοντας ευθέως στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι χτυπά το «καμπανάκι της δημοκρατίας» για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων. 

«Το καμπανάκι της Δημοκρατίας καλό είναι να το χτυπάμε όταν χρειάζεται, για όσα χρειάζεται και για όσους χρειάζεται» είπε επικριτικά με αφορμή το διάβημα διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Βούτσης καταλόγισε μάλιστα στη ΝΔ ότι συντηρεί το ζήτημα της λειτουργίας της Βουλής για πολιτικούς λόγους παρότι ο ίδιος έχει δώσει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του προς το πρόσωπό του.

«Δεν βοηθάει ότι το ζήτημα έρχεται και επανέρχεται» είπε και παρέπεμψε στη συζήτηση της τροποποίησης του κοινοβουλευτικού κανονισμού όπου ο ίδιος ο κ. Βούτσης απεύθυνε αυστηρό μήνυμα στους υπουργούς για καλύτερη νομοθέτηση. Άφησε, όμως, αιχμές και για το γεγονός ότι η ΝΔ χρησιμοποίησε εξαρχής υψηλούς τόνους τόσο με την επιστολή του κ. Μητσοτάκη προς το πρόσωπό του όσο και με την Συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στη Βουλή.

«Εγώ δεν πρόκειται να στείλω επιστολή. Απαντώ δημόσια. Έτσι επιλέγω εγώ» είπε. Μίλησε, μάλιστα, για τη δημιουργία «πολιτικής έντασης και αντιπαράθεσης» χωρίς κανένα νόημα. «Δεν υπάρχει καμία αντιδικία» είπε. Ανέφερε, επίσης, ότι η πρόταση που έχει καταθέσει η ΝΔ για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα capital controls θα συζητηθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Αναγνώρισε πάντως, ότι υπήρξε καθυστέρηση στην συζήτηση του αιτήματος της ΝΔ αλλά ζήτησε να πέσουν οι τόνοι θυμίζοντας ότι σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν υπήρχαν πολύ μεγαλύτερες καθυστερήσεις.

Δένδιας: πρωτοφανή κρούσματα κακής νομοθέτησης

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας είχε πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής επισημαίνοντας ότι το αίτημα της ΝΔ για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα capital controls δεν έχει συζητηθεί ακόμη παρότι κατατέθηκε στις 30 Μαρτίου. Άσκησε, όμως, σκληρή κριτική και για τις διαδικασίες νομοθέτησης που ακολουθούνται από την κυβέρνηση και τους συμπολιτευόμενους βουλευτές με την κατάθεση δεκάδων άσχετων και εκπρόθεσμων τροπολογιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα