“Να κλείσει το κανάλι της Βουλής”

“Να κλείσει το κανάλι της Βουλής”
21-6-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συζήτηση επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ .(EUROKINISSIΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Την κατάργηση του καναλιού της Βουλής, στο πλαίσιο εξορθολογισμού των ΜΜΕ, ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. "Υψηλό" το κόστος για τον τηλεοπτικό σταθμό", σημειώνει

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, ο κ. Κεδίκογλου ζητά την επανεξέταση του κόστους λειτουργίας του σταθμού, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, ο κ. Κεδίκογλου ζητά την επανεξέταση του κόστους λειτουργίας του σταθμού, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

“Η κυβέρνηση πρόσφατα ανακοίνωσε πρωτοβουλία, για τον εξορθολογισμό στο χώρο των δημοσίων μέσων ενημέρωσης, καθώς πράγματι ο αριθμός των πέντε κρατικών καναλιών και των δεκαεννιά περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών ήταν υπερβολικός”, σημειώνει στην επιστολή του.

“Στα πλαίσια αυτά, πέρα από την προσπάθεια που έτσι κι αλλιώς πρέπει να γίνει για μείωση του κόστους του σταθμού της Βουλής, μια ιδέα που ίσως είναι χρήσιμη θα είναι να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης Ζώνη Κοινοβουλίου, αντίστοιχα με τη Ζώνη Πολιτισμού που έχει εξαγγελθεί”, προσθέτει.

Σύμφωνα με το βουλευτή, με τον τρόπο αυτόν, μπορεί να γίνει καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών, του προσωπικού και του εξοπλισμού της δημόσιας τηλεόρασης, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων.

“Σε συμβολικό επίπεδο, στην πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που βιώνουμε πρέπει ο πολιτικός κόσμος δίνοντας το παράδειγμα να προχωρά σε περικοπές της δημόσιας δαπάνης και στην ορθολογικότερη αξιοποίηση των πόρων”, προσθέτει.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του “τίθεται θέμα ουσίας, καθώς τα 3 εκατομμύρια περίπου μισθοδοσία των 92 υπαλλήλων και τα 6 εκατομμύρια συνολικού ετήσιου κόστους λειτουργίας, θεωρούνται υψηλά ποσά για αυτού του είδους και της τάξης τηλεοπτικό σταθμό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα