Να κληθεί ο Βαρουφάκης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο Βενιζέλος

Να κληθεί ο Βαρουφάκης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο Βενιζέλος
ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε να διερευνηθεί το πως η χώρα πέρασε «ξυστά από τον εφιάλτη». «Ναι» στο αίτημα Βενιζέλου από τη ΝΔ.

Την κλήση του Γιάνη Βαρουφάκη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για όσα αναφέρει στο πρόσφατο βιβλίο του περί ύπαρξης εναλλακτικού σχεδίου χρηματοδότησης της χώρας το 2015 ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι ο κ. Βαρουφάκης θα πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή για να διερευνηθεί το πώς η χώρα «πέρασε ξυστά από την καταστροφή και τον εφιάλτη». «Όλα αυτά που λέει ο κ. Βαρουφάκης αφορούν ένα μείζον συνταγματικό θεσμό που είναι η διακυβέρνηση της χώρας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με το αίτημα του κ. Βενιζέλου συμφώνησε και η ΝΔ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να επιδιώξουν να κληθεί ο κ. Βαρουφάκης βάσει του κανονισμού που επιβάλλει στην πλειοψηφία να υιοθετεί προτάσεις που υπογράφονται από τουλάχιστον τα 2/5 των μελών της επιτροπής.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί μετά τις διακοπές του Αυγούστου. Πάντως η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σημείωσε ότι επιθυμεί να περιφρουρήσει το κύρος της επιτροπής και να μην ακολουθεί τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα