‘Ναι’ από τη Βουλή για την αξιοποίηση του Ελληνικού

‘Ναι’ από τη Βουλή για την αξιοποίηση του Ελληνικού

Υπερψήφισαν τη συμφωνία παραχώρησης όλα τα κόμματα της Βουλής εκτός από το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή. Δεν διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία

Με συντριπτική  πλειοψηφία και τη συναίνεση έξι Κοινοβουλευτικών Ομάδων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων) επικύρωσε η Βουλή τη συμφωνία μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της Lamda Development για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου.

Η συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση που αποτελεί και προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ έγινε δεκτή με ικανοποίηση από όλες τις πτέρυγες με αποτέλεσμα να μη κατατεθεί αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας. Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση ήρθαν, πάντως, σε αντιπαράθεση για το ποιος συνέβαλε περισσότερο στις βελτιώσεις του τελικού κειμένου. Διαφώνησαν, μόνο το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή που καταψήφισαν.

Υπέρ της σύμβασης παραχώρησης για το Ελληνικό τάχθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος, όμως, διατύπωσε επιφυλάξεις για συγκεκριμένα σημεία της.

«Θέλω να θυμίσω ότι πάντα αγωνιζόμαστε για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Εκείνο στο οποίο αγωνιζόμασταν ενάντια ήταν μια συγκεκριμένη σύμβαση» είπε ο αναπληρωτής υπουργός και τόνισε απευθυνόμενος στη ΝΔ: «άλλο πράγμα η σύμβαση, την οποία εσείς θεωρούσατε πανάκεια για να λυθούν τα προβλήματα της χώρας, και άλλο πράγμα η αξιοποίηση του Ελληνικού. Αυτά τα δύο πρέπει να τα διαχωρίσουμε».

«Εμείς είμαστε υπερήφανοι που σώσαμε ό,τι μπορούσαμε να σώσουμε. Και πραγματικά η σύμβαση είναι εξαιρετικά καλύτερη από αυτό που ήταν πριν» συμπλήρωσε ο κ. Τσιρώνης αλλά υπογράμμισε ότι σε κάποια σημεία δεν έχουν δοθεί ακόμη «οι κρίσιμες απαντήσεις». «Πραγματικά υπάρχει ακόμα ανησυχία. Πραγματικά ακόμα δεν σώθηκε η παρτίδα, όσες βελτιώσεις και αν πετύχαμε» συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα