'Ναι' επί της αρχής η ΔΗΣΥ, 'παρόν' στο άρθρο 3 - 'Ναι σε όλα' από Θεοχαρόπουλο

Panhellenic conference of the Democratic Alliance, in SEF stadium, Athens, on July 2, 2017 /     ,  , ,  2 , 2017
Panhellenic conference of the Democratic Alliance, in SEF stadium, Athens, on July 2, 2017 / , , , 2 , 2017 AGGELOS BARAI / SOOC

“Ναι” από ΔΗΣΥ επί της αρχής στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, αλλά "παρόν" στο άρθρο για την δυνατότητα επιλογής από τα 15, αποφάσισε η Κ. Ο. κατά τη συνεδρίαση του συντονιστικού της

Θετική αναμένεται να είναι η επί της αρχής ψήφος των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, με την στάση όμως του σχήματος να διαφοροποιείται στο καυτό άρθρο 3 που προβλέπει την δυνατότητα επιλογής από τα 15 έτη.

Η θετική τοποθέτηση των εισηγητών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά και στην Ολομέλεια έχει καταστήσει σαφές από την αρχή ότι ζήτημα καταψήφισης δεν υπήρξε ποτέ, αν και ορισμένοι εκτίμησαν ότι οι ταλαντευόμενη στάση των ΑΝΕΛ, θα μπορούσε να οδηγήσει τη ΔΗΣΥ σε αρνητική στάση.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε να αλλάξει η υπουργική απόφαση με προεδρικό διάταγμα, ώστε να υπάρξει χρόνος συζήτησης και προσαρμογής με τις οργανώσεις, σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο.

Κοινοβουλευτικές πηγές της ΔΗΣΥ ξεκαθάρισαν ότι η αρνητική στάση που θα κρατούσε η συμπαράταξη σε νομοσχέδια με τα οποία συμφωνούσε, αλλά δεν θα ψήφιζαν οι ΑΝΕΛ ισχύει μόνο στις περιπτώσεις που αυτό αποτελεί κεντρική απόφαση του συγκυβερνώντος κόμματος και όχι όταν αντιδρούν μεμονωμένα οι βουλευτές του.

Παρόλα αυτά, η στάση επί των άρθρων κρίνεται στο εν εξελίξει συντονιστικό της κοινοβουλευτικής ομάδας, αφού υπάρχουν βουλευτές της ΔΗΣΥ που αντιδρούν στο άρθρο που προβλέπει την δυνατότητα επιλογής από τα 15 έτη όπως ο Δημήτρης Κρεμαστινός και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Διαφοροποίηση Θεοχαρόπουλου

Την απόφαση του να υπερψηφίσει στο σύνολο του το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου επανέλαβε ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Η απόφαση αυτή είναι πλήρως εναρμονισμένη με την απόφαση των οργάνων της ΔΗΜΑΡ, όπως είχε ξεκαθαρίσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του συμμαχικού σχήματος.

ADVERTISING

SHARE: