‘Ναι’ της Βουλής στην τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

‘Ναι’ της Βουλής στην τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας "Τροποποίηση του ν. 2939/2001 για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων, προσαρμογή στην Οδηγία 2015/720/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και άλλες διατάξεις". Στη φωτό ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. "Παρών" από ΔΗ.ΣΥ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων. "Όχι" από ΝΔ και ΚΚΕ.

Με τη στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και την ουδέτερη στάση των μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης υπερψήφισε η Βουλή την τροπολογία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, που ανοίγει το δρόμο για την διεξαγωγή νέου διαγωνισμού για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Την τροπολογία υπερψήφισαν τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης ενώ η ΝΔ και το ΚΚΕ καταψήφισαν. Ενδιάμεση στάση τήρησαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι δεν υπερψήφισαν την τροπολογία υποστηρίζοντας ότι δεν παρέχει επαρκείς εγγυήσεις για τον προληπτικό έλεγχο όσων θα συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό (έλεγχος δηλώσεων Πόθεν Έσχες και εγγυητικής επιστολής).

Πάντως η κυβέρνηση διαβεβαίωσε τόσο δια του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά όσο και δια του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου ότι προβλέπονται αυξημένοι έλεγχοι για το Πόθεν Έσχες και την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα