ΝΔ: Ακούμε την κριτική για την αποχώρηση μας από τη βουλή για τις offshore

ΝΔ: Ακούμε την κριτική για την αποχώρηση μας από τη βουλή για τις offshore

Επέμεινε πάντως ο Γιώργος Κουμουτσάκος ότι η στάση της ΝΔ ήταν επιβεβλημένη για να καταδείξει τη γελοιότητα της κυβερνητικής μεθόδευσης κάνοντας λόγο για ρυθμίσεις «πλυντήριο». Η ΝΔ καταψηφίζει τα νέα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση. Αύριο η συνάντηση Μητσοτάκη με Βαλς παρουσία του Σαπέν

Την καταψήφιση των νέων προαπαιτούμενων για να κλείσουν οι λεπτομέρειες της αξιολόγησης, προαναγγέλλει η Συγγρού με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να τονίζει ότι «η κυβέρνηση είπε ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση, αλλά αποδεικνύεται ότι το αντίθετο. Φέρνουν τροπολογίες που αλλάζουν στο δυσμενέστερο όσα είχαν ψηφίσει».

Μάλιστα ο αρμόδιος συντονιστής της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας με δήλωσή του αναφέρει ότι «ο ‘’λογαριασμός’’ της ‘’δήθεν διαπραγμάτευσης’’ προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση ανέβηκε κι άλλο. Και έρχεται να προστεθεί στα βαριά, φορολογικά κυρίως μέτρα που πρόσφατα ψηφίστηκαν και από χθες, κάποια, ήδη υλοποιούνται, στις ταπεινωτικές υποχρεώσεις της χώρας όπως είναι το υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων και στην επιβολή μόνιμων μνημονίων με τον ‘’κόφτη’’».

Πάντως η Συγγρού απαντάει και επίσημα στην κριτική που της ασκείται και από τους βουλευτές της ΝΔ για την επιλογή της αποχώρησης από τη συζήτηση και ψήφιση της νέας διάταξης για την επιχειρηματική δραστηριότητα των πολιτικών προσώπων στο εξωτερικό.

Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ για το αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέστη επικοινωνιακή ήττα σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ακούμε την κριτική, είναι σεβαστή. Ωστόσο, ακόμη και αν είχαμε μείνει, η ουσία της στάσης και της θέσης μας δεν αλλάζει. Στόχος είναι να δείξουμε με ένταση την άρνηση να μετέχουμε σ’ αυτή τη φαρσοκωμωδία που στήθηκε από την κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτηρίζοντας «το ίδιο πλυντήριο» και την πρώτη και τη δεύτερη ρύθμιση της κυβέρνησης για τις offshore.

Εν κατακλείδι ο Γιώργος Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι «η στάση της ΝΔ ήταν επιβεβλημένη για να τονιστεί η γελοιότητα της επικοινωνιακής μεθόδευσης της κυβέρνησης. Η ΝΔ δε πρόκειται να συμπράξει σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις, θα δείχνει την αντίθεσή της με τον πιο έντονο τρόπο».

Μάλιστα σήμερα 38 γαλάζιοι βουλευτές με επικεφαλής τον γραμματέα της ΠΕ Λευτέρη Αυγενάκη με ερώτησή τους προς το Νίκο Παππά και το Νίκο Παρασκευόπουλο κάνουν λόγο για αλλεπάλληλες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις για τις offshore και καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι «επιχείρησε να ξεπεράσει το ένα σκόπιμο λάθος, με ένα μεγαλύτερο, καθώς η νέα ρύθμιση έχει πολλά προβλήματα από πλευράς συνταγματικής και ενωσιακής νομιμότητας». Παράλληλα επισημαίνουν  ότι η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει για το σχετικό θέμα από πέρσι το καλοκαίρι όταν από τότε είχαν ξαναφέρει στη βουλή το ζήτημα με ερώτησή τους 18 βουλευτές της ΝΔ.

Βλέπει Βαλς αύριο ο Μητσοτάκης

Στο μεταξύ αύριο το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρωθυπουργό, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Η συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Μ. Βαλς θα γίνει στην γαλλική πρεσβεία παρουσία και του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Μ. Σαπέν.

Μαξίμου: Η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται στη Βουλή και όχι από τη Συγγρού

Στις δηλώσεις Κουμουτσάκου απάντησε το Μαξίμου με ανακοίνωση:

“Αφότου η ΝΔ επιδόθηκε σε ένα θέαμα δημιουργίας εντυπώσεων ζητώντας επιτακτικά τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, όταν αυτή συνήλθε και υπερψήφισε σχεδόν ομόφωνα τη γενική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα στην αλλοδαπή, η ΝΔ επέλεξε το δρόμο της άτακτης φυγής και την πολιτική αντιπαράθεση από την ασφάλεια του γραφείου τύπου της Συγγρού. Ή ίσως έσπευσαν να ρυθμίσουν υποχρεώσεις που τους προέκυψαν λόγω της ψήφιση του ασυμβίβαστου αυτού ή προσέτρεξαν σε έμπειρα στελέχη τους για συμβουλές διαχείρισης κεφαλαίων μέσω Βρετανικών Παρθένων Νήσων και Παναμά.

Τώρα επιχειρούν να ανασυνταχτούν πίσω από ερωτήσεις. Ωστόσο, ξεχνούν ότι είναι αυτοί που χρωστούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Απαντήσεις για τις εξωχώριες οικονομικές τους δραστηριότητες, απαντήσεις αν οι μεταρρυθμίσεις που προτείνουν είναι σαν τις απολύσεις Σχολικών Φυλάκων και τις καταργήσεις ανταποδοτικών οργανισμών, όπως η Δημοτική Αστυνομία, που προκάλεσαν αντιδράσεις ακόμη και του Δημάρχου Αθηναίων.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα