ΝΔ: ‘Δεν θα σταματήσουμε εδώ με το σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου’

ΝΔ: ‘Δεν θα σταματήσουμε εδώ με το σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου’
Συζήτηση επίκαιρης επερώτησης 13 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα την πώληση Βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία, την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Πως αποτιμά η ΝΔ τη χτεσινή μετωπική σύγκρουση του Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό. Πως σκέφτεται να κλιμακώσει η ΝΔ και πως αντιδρά στις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για άλλον επίδοξο ενδιάμεσο στην πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

«Δεν θα σταματήσουμε εδώ» ήταν το πρώτο μήνυμα που έστελνε η ΝΔ δια μέσου συνομιλίας που είχε με δημοσιογράφους ανώτατη κομματική πηγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το τέλος της συνεδρίασης της βουλής, ενώ κατά τη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης είχε φροντίσει να ξεκαθαρίσει ότι για τη ΝΔ πλέον υπάρχει «σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου».

Στη ΝΔ επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις και τα έγγραφα που επικαλέστηκε δεν αποδεικνύουν ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν είναι μεσάζοντας αλλά εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση. Κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ εξηγούσε ότι «ο κ. Τσίπρας την πάτησε. Πήρε πάνω του την υπόθεση και όσα είπε έχουν καταγραφεί στα πρακτικά. Αν ο κ. Τσίπρας είχε κάτι, θα έπρεπε να είχε τη ρηματική διακοίνωση του Σαουδαραβικού ΥΠΕΞ για να είναι συμβατά με το νόμο του 2011», το νόμο δηλαδή που απαγόρευε την ύπαρξη ενδιάμεσων για τις αγοραπωλησίες όπλων.

Στο τέλος της χτεσινής ημέρας, στη ΝΔ θεωρούσαν ότι ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στο κεντρικό ερώτημα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης δηλαδή στο κατά πόσο γνώριζε εκ των προτέρων τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από το υπουργείο Άμυνας για να συναφθεί η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία. Και αυτό γιατί ήδη ο κ. Βορίδης είχε απειλήσει τον κ. Καμμένο με ειδικό δικαστήριο, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε εξεταστική ή και προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση από την επόμενη βουλή στην οποία προεξόφλησε ότι κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα διαθέτει η ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επανέλθει στο ζήτημα σήμερα κατά την ομιλία του στο συντονιστικό των τομεαρχών της ΝΔ που συνεδριάζει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Μοσχάτο στις 12 το μεσημέρι.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη ξεκαθαρίζουν ότι υπάρχουν κοινοβουλευτικοί τρόποι να κλιμακωθεί η πίεση προς την κυβέρνηση για το θέμα, ενώ όπως φαίνεται από τα λεγόμενα στελεχών της ΝΔ στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους στην κατεύθυνση αυτή θα γίνει προσπάθεια να αναθερμανθεί η δημιουργία μετώπου της ΝΔ με ΔΗΣΥ και Ποταμιού ενάντια στον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως κομματικές πηγές της ΝΔ μιλούν ανοιχτά για «συγκάλυψη» και πλέον στοχεύουν ευθέως στο να περάσουν το μήνυμα ότι η κυβέρνηση έχει απωλέσει και το ηθικό πλεονέκτημα μετά την κυβίστησή της από το προεκλογικό πρόγραμμα με το οποίο ανήλθε στην εξουσία.

Πάντως στη ΝΔ σχετικά με τις αναφορές του πρωθυπουργού για τον κ. Σφακιανάκη ως επίδοξου μεσάζοντα στην υπόθεση και οι αιχμές που άφησε ο κ. Τσίπρας ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο αποτέλεσε πηγή του Έλληνα πρέσβη στο Ριάντ για να υποστηρίξει ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν είναι εκπρόσωπος της Σαουδαραβικής πλευράς, τονίζουν ότι δεν γνωρίζουν τον κ. Σφακιανάκη. Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ από του βήματος της βουλής στη δευτερολογία του δήλωσε άγνοια για το συγκεκριμένο πρόσωπο, ενώ οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη επαναλάμβαναν ότι «ήρθαμε στη βουλή για να υπερασπιστούμε το νόμο και το δημόσιο συμφέρον και όχι για να διαλέξουμε μεσάζοντα».

Σ’ αυτό το πλαίσιο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά από αυτές τις αναφορές του πρωθυπουργού εστιάζουν την προσοχή τους στο ότι έχει μείνει μετέωρη η απάντηση από πλευράς κυβέρνησης στο αν υπάρχει ή όχι συμφωνία εν ισχύ για την πώληση πολεμικού εξοπλισμού και υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση απαντά πως όλα έγιναν νόμιμα θα έπρεπε να είχε προχωρήσει η πώληση και το δημόσιο να είχε εισπράξει τα 66 εκ ευρώ. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη από το βήμα της βουλής «που είναι τα λεφτά;» καθώς εγκαλούσε τον πρωθυπουργό ότι έχει ζημιώσει το δημόσιο ταμείο θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξει ότι δεν έχουν εισπραχτεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα