ΝΔ: Διαχρονικό έγκλημα οι φονικές πλημμύρες

ΝΔ: Διαχρονικό έγκλημα οι φονικές πλημμύρες
ΜΟΣΧΑΤΟ-Εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΔ στην Πειραιώς 62, στο Μοσχάτο.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Την «υπεύθυνη» στάση της ΝΔ ως αντιπολίτευσης σε μια τέτοια τραγωδία καλεί τους πολίτες να συγκρίνουν με την αντίστοιχη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Διαχρονικά εγκλήματα» βλέπει η ΝΔ πίσω από τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες της Δυτικής Αττικής εστιάζοντας στην «άναρχη δόμηση», στα «μπαζώματα ρεμάτων» και την «πλήρη έλλειψη ουσιαστικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού». Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκεί λελογισμένη κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι έχει «εξ’ ορισμού την πρώτη ευθύνη» μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς «καλείται να διαχειριστεί μια κρίση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να αναδείξει το προφίλ του «υπεύθυνου» και «σοβαρού» κόμματος που δεν ασκεί κριτική στα συντρίμμια και τα ερείπια και σ’ αυτό το πλαίσιο έριξε χτες στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου το χαρτί της σύγκρισης στη συμπεριφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «δεν θα ήθελα να σκεφτώ τι θα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ αν βρισκόταν στην αντιπολίτευση και η ΝΔ στην κυβέρνηση και είχε συντελεστεί μια τέτοια τραγωδία. Δεν θα το κάνω γιατί αποδεικνύουμε με αυτόν τον τρόπο έμπρακτα ότι σε πείσμα όλων όσων θέλουν να ισχυριστούν το αντίθετο, δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

Προς σ’ αυτή την κατεύθυνση συνεδρίασε χτες και η πενταμελής επιστημονική επιτροπή της ΝΔ που συγκρότησε ο κ. Μητσοτάκης για να μελετήσει σε βάθος την πρωτοφανή τραγωδία στη Δυτική Αττική. Στόχος της επιτροπής είναι να εντοπίσει και να αναδείξει τις αμέσως επόμενες μέρες τα ακριβή αίτια της τραγωδίας και – κυρίως – να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις και παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή για να αποτραπούν αντίστοιχες καταστροφές στο μέλλον.

Η επιστημονική αυτή επιτροπή αποτελείται από τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιώργο Στασινό, το μέλος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤΕΕ, Διονύση Γκούτη, τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αναστάσιο Στάμου, το μελετητή Αντιπλημμυρικών Έργων Γιώργο Κάζο και τον Επίκουρο Καθηγητή του Πολυτεχνείου και σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη Κωνσταντίνο Αραβώση. Μάλιστα χτες έγινε και η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής υπό τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και με τη συμμετοχή των αρμόδιων τομεαρχών και των βουλευτών της περιφέρειας Αττικής.

Στο μεταξύ οι ευρωβουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους στην Κομισιόν ζήτησαν να διερευνηθεί η δυνατότητα έκτακτης ενεργοποίησης του ταμείου Αλληλεγγύης για τη χρηματοδότηση σε ότι αφορά την αποκατάσταση των ζημιών των υποδομών από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα