ΝΔ – Δημοκρατική Συμπαράταξη: Δεν ξαναβάζουμε πλάτη σε ενδοκυβερνητικές διαφωνίες

ΝΔ – Δημοκρατική Συμπαράταξη: Δεν ξαναβάζουμε πλάτη σε ενδοκυβερνητικές διαφωνίες
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ//Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις».(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Εφεξής δεν θα στηρίζουν στη Βουλή διατάξεις που τις καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ. Αφορμή τροπολογία για αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων που σχετίζεται με την αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης

Κοινή γραμμή προκειμένου να μην ψηφίζονται εφεξής στη Βουλή νομοσχέδια τα οποία δεν συγκεντρώνουν την κυβερνητική πλειοψηφία θα τηρούν στο εξής η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Αφορμή για την απόφαση των δύο κομμάτων, που συνιστά εμφανή αλλαγή στάσης σε σχέση με το παρελθόν, αποτέλεσε η συζητούμενη τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την εφαρμογή των αποφάσεων των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων. Η εν λόγω τροπολογία ανοίγει, μάλιστα, το δρόμο -όπως καταγγέλλουν βουλευτές- για την αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Στην ψήφιση της τροπολογίας αντέδρασαν έντονα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με αποτέλεσμα η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη να λάβουν την απόφαση να μην την στηρίξουν. Μάλιστα οι βουλευτές της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ξεκαθάρισαν ότι από δω και στο εξής θα τηρούν την ίδια στάση σε όλες τις περιπτώσεις προκειμένου να μην ξαναψηφιστεί στη Βουλή νομοσχέδιο ή διάταξη όπου διαφωνούν οι ΑΝΕΛ.

«Από δω και στο εξής σε κάθε ρύθμιση που θα υπάρχει ενδοκυβερνητική διαφωνία εμείς θα καταψηφίζουμε» τόνισε ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να «τα βρουν μεταξύ τους». Σε ανάλογο πνεύμα υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν «διπλές πλειοψηφίες» στη Βουλή και διεμήνυσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση από δω και πέρα δεν θα νομιμοποιεί την ενδοκυβερνητική πολυφωνία.

Αντίστοιχα, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θόδωρος Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι το κόμμα του αποφάσισε να βάλει τέλος στο «επικοινωνιακό παιχνίδι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ». «Να πείσετε τους εταίρους σας. Από δω και πέρα θα καταψηφίζουμε οτιδήποτε δεν έχει κυβερνητική πλειοψηφία. Τέλος, δεν δίνουμε άλλοθι, ανεξαρτήτως περιεχομένου» ξεκαθάρισε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Να σημειωθεί ότι η ΝΔ πήρε αποστάσεις και επί της ουσίας της τροπολογίας για τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών δικαστηρίων ενώ αντίθετα η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε ότι συμφωνεί.

ΑΝΕΛ: η στάση ΝΔ – Δημοκρατικής Συμπαράταξης θυμίζει “παιδικό παιχνίδι”

Την απόφαση της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για κοινή “σκληρή γραμμή” στηλίτευσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χαρακτηρίζοντάς την «παιδική». «Θέλετε να μας φέρετε σε δύσκολη θέση. Σεβαστή η άποψη αυτή αλλά μου θυμίζει παιδικό παιχνίδι» ανέφερε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Διεμήνυσε, πάντως, στην αντιπολίτευση ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει».

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος κάλεσε ταυτόχρονα τον υπουργό Δικαιοσύνης να «ξαναδεί» την επίμαχη τροπολογία. «Έχουμε ευαισθησία στο θέμα» είπε στην κυβέρνηση και χαρακτήρισε τη στάση των ΑΝΕΛ «παράκληση αγάπης».

Τη ρύθμιση αναμένεται να καταψηφίσει και η Ένωση Κεντρώων ενώ το Ποτάμι προσανατολίζεται να δηλώσει «παρών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα