ΝΔ: Διπλή επίθεση στα δεξιά της κυβέρνησης

default image

Η ΝΔ υπέρ την τροπολογίας Αχτσιόγλου με τον Άδωνι Γεωργιάδη να δηλώνει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ καταργούνται οι απεργίες. Σταθερά στο στόχαστρο της ΝΔ και ο δεξιός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα Πάνος Καμμένος

Η προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας Αχτσιόγλου για την αλλαγή του καθεστώτος προκήρυξης των απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ να περάσει στην αντεπίθεση και να εγκαλέσει την κυβέρνηση για “ατολμία” σε “αυτονόητες μεταρρυθμίσεις”.

Μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά από καιρό έχοντας ξεκαθαρίσει ότι στηρίζει και ψηφίζει θετικά την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα ως “μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να καταδειχθεί ποιοι πραγματικά πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις και ποιοι εξυπηρετούν τα πιο αναχρονιστικά συμφέροντα”.

Μάλιστα τα στελέχη της ΝΔ τοποθετούνται και με ιδιαίτερα επιθετικό τρόπο στο συγκεκριμένο ζήτημα με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος εμφανίστηκε περιχαρής στη βουλή για να ψηφίσει την τροπολογία Αχτσιόγλου λέγοντας “έκανα λάθος που όταν πήγα στο Πανεπιστήμιο γράφτηκα στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ. Αν ήθελα να καταργηθούν οι απεργίες στην Ελλάδα, θα έπρεπε να γραφτώ στον ΣΥΡΙΖΑ. Το τι παραμύθι έχετε πουλήσει στον ελληνικό λαό, δεν λέγεται. Υπερασπιζόσασταν το ιερό δικαίωμα της απεργίας και τώρα θα ψηφίσετε την κατάργησή της για να παραμείνετε βουλευτές. Διότι τέτοιοι είστε”.

Την ίδια ώρα στη ΝΔ βάλλουν σταθερά εκ δεξιών του κυβερνητικού συνασπισμού έχοντας στο στόχαστρό τους το μικρό κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.

Στη ΝΔ έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα φτάσουν “μέχρι τέλους” την υπόθεση αυτή. Ήδη η Μαρία Σπυράκη και ο Πάνος Καμμένος βρίσκονται ένα βήμα πριν από τα δικαστήρια μετά το εξώδικο που απέστειλε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ απαιτώντας από τον υπουργό Άμυνας να ζηιτήσει δημόσια συγγνώμη και να ανασκευάσει «συκοφαντικές» και «υβριστικές» αναφορές του σε ανάρτησή του στα social media, ενώ στο κάδρο της υπόθεσης των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία ως “μέλος του ΚΥΣΕΑ” έθεσε και τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά με ερώτησή του στη βουλή ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα