ΝΔ: Εκτός κόμματος όσοι πρώην βουλευτές επιμείνουν για τα αναδρομικά

ΝΔ: Εκτός κόμματος όσοι πρώην βουλευτές επιμείνουν για τα αναδρομικά
, 68 . 2 144 . , , , 25 , 2017. Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Μητσοτάκης καλεί τους πρώην βουλευτές που αξιώνουν αναδρομικά αποζημιώσεις από το δημόσιο, να αποσύρουν τις αγωγές τους, διαφορετικά θα τεθούν εκτός κόμματος

Οι πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούνται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποσύρουν τις αγωγές με τις οποίες ζητούν αναδρομικά αποζημιώσεις από το δημόσιο, διαφορετικά “θα έχουν θέσει εαυτούς εκτός κόμματος”, σύμφωνα με ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το θέμα τοποθετήθηκε προσωπικά μέσω Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι: «Είμαι ξεκάθαρος και σαφής: Όσοι πρώην βουλευτές μας αξιώνουν αναδρομικές αποζημιώσεις με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν εαυτούς εκτός κόμματος».

Το κόμμα της ΝΔ επιρρίπτει ευθύνες και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην ανακοίνωση αναφέρει ότι οι προσφυγές έγιναν βάσει του νόμου 4387/206, γνωστού και ως νόμου Κατρούγκαλου, διαμηνύει όμως ότι παρόλο που η διεκδίκηση αναδρομικών είναι νόμιμη, δεν είναι ηθική και ως εκ τούτου οι πρώην βουλευτές που θα επιμείνουν, θα διαγραφούν.

“Βάσει του νόμου 4387/2016, γνωστού και ως νόμου Κατρούγκαλου, που καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία, αλλά έγινε νόμος του Κράτους από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πρώην βουλευτές που έχουν συνταξιοδοτηθεί, νομιμοποιούνται να αξιώσουν αναδρομικά αποζημιώσεις από το Δημόσιο, επικαλούμενοι την “ανάγκη” εξίσωσης των αποδοχών τους με αυτές του Προέδρου του Αρείου Πάγου”, αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Υπενθυμίζεται, ότι η Νέα Δημοκρατία είχε αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη το 2008, αρνούμενη να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση”, συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

“Η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε αμφισβητεί τη νομιμότητα. Ωστόσο, οι πρώην βουλευτές της οφείλουν να συναισθανθούν την κραυγαλέα πρόκληση που συνιστά για τους πολίτες μια τέτοια αξίωση, ακόμη και αν αυτή είναι νόμιμη με την κατάπτυστη ρύθμιση Κατρούγκαλου. 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί όλους τους πρώην βουλευτές του Κόμματος που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας τις σχετικές αποζημιώσεις, να αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους. Σε άλλη περίπτωση θα έχουν θέσει εαυτούς εκτός κόμματος”.

ΣΥΡΙΖΑ: «Χυδαία ψεύδη» ο συσχετισμός με τον νόμο Κατρούγκαλου

Απαντώντας το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να ρίξει την ευθύνη σε οποιονδήποτε άλλον πέρα από το κόμμα του και τα έκθετα μέλη της ΝΔ που προσέφυγαν για να εισπράξουν συντάξεις αναδρομικά. Στην προσπάθειά του αυτή δεν διστάζει να ψεύδεται συνειδητά συσχετίζοντας την προσφυγή των Νεοδημοκρατών πρώην Βουλευτών με το νόμο Κατρούγκαλου. Πολύ καλά γνωρίζει ο αρχηγός της ΝΔ ότι καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν οι ισχυρισμοί του και εξ αυτού μόνο του λόγου τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα τα χυδαία ψεύδη του».

Και καταλήγει: «Όσο για την προσπάθειά του να  διασκεδάσει τις εντυπώσεις ζητώντας από τους πρώην βουλευτές της ΝΔ να αποσυρθούν από την προκλητική διεκδίκηση των αναδρομικών,  το μόνο σχόλιο που αρμόζει είναι: Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα