ΝΔ: Εντολή να πάει η χώρα στα βράχια ή συγχωροχάρτι οι εκλογές;

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ , Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος από τα γραφεία της ΝΔ  για το Ζάππειο, Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ , Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος από τα γραφεία της ΝΔ για το Ζάππειο, Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Το ενδεχόμενο εκλογών ανησυχεί τη Συγγρού, η οποία προσπαθεί να αποδομήσει τη σχετική επιχειρηματολογία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Πίσω από την αντίδραση κρύβεται ο φόβος ότι κάλπες με στόχο την επικύρωση μίας συμφωνίας θα ωφελήσουν την Κουμουνδούρου

Το ενδεχόμενο εκλογών, που άφησαν ανοιχτό Φίλης- Σκουρλέτης σε περίπτωση που χαθεί η δεδηλωμένη κατά την ψήφιση της συμφωνίας ή εάν αυτή δεν θεωρηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά έντιμος συμβιβασμός, ανησυχεί τη Συγγρού, η οποία έσπευσε να αποδομήσει τη σχετική επιχειρηματολογία.

Πίσω από την αντίδραση αυτή κρύβεται ο φόβος ότι κάλπες με πραγματικό στόχο την επικύρωση μίας όχι και τόσο ευχάριστης συμφωνίας από το λαό, θα ωφελήσει το κυβερνών κόμμα της αριστεράς και δευτερευόντως τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Κώστας Καραγκούνης πάντως έθεσε το ερώτημα τι θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας εάν πάει σε εκλογές.

“Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Τσίπρας μας διαβεβαίωνε ότι καθαρογράφεται το κείμενο της συμφωνίας. Σήμερα λέει ότι η συμφωνία δεν υπάρχει ακόμη και ότι τώρα απλώς κατέθεσε το δικό του σχέδιο!”, σχολίασε ο κ.Καραγκούνης, αναφερόμενος στις τελευταίες πληροφορίες απο τη διαπραγμάτευση.

“Την ίδια στιγμή ομολογούν ότι η υπερήφανη διαπραγμάτευση κατέληξε σε τελεσίγραφο! Και μέσα σε όλα αυτά απειλούν με εκλογές, που δεν τις αντέχει η Ελλάδα” πρόσθεσε και κατέληξε:

“Τι θα ζητήσουν; Εντολή για να πάνε τη χώρα στα βράχια; Ή συγχωροχάρτι για τα ψέματα που είπαν;”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκλογές, κυβέρνηση εθνικής ενότητας, συμφωνία: Όλα τα σενάρια που εξετάζουν στη ΝΔ

Σκουρλέτης και Φίλης μιλάνε για εκλογές. Σε ποια περίπτωση μπορεί να οδηγηθούμε στις κάλπες

ADVERTISING

SHARE: