ΝΔ: Έρχεται το τέλος Τσίπρα-Καμμένου

ΝΔ: Έρχεται το τέλος Τσίπρα-Καμμένου
Βιβλίο συλληπητηρίων άνοιξε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας,για τον θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,Δευτέρα 29 Μαϊου 2017 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) eurokinissi

Η ανασκευή της θέσης της ΝΔ μετά την αρχική άρνησή της στο αίτημα του πρωθυπουργού για αναβολή της συζήτησης στη βουλή για τη διακρατική συμφωνία πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία. Το τρίγωνο Λοβέρδου, Άδωνι Γεωργιάδη και Νικήτα Κακλαμάνη

Ως πολιτική κάλυψη στον Πάνο Καμμένο αναδεικνύουν τελικώς στη ΝΔ την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να ζητήσει την αναβολή της σημερινής συζήτησης στη βουλή που μετατέθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα. Αρχικά στη ΝΔ απάντησαν ότι δεν δέχονται δεύτερη αναβολή στην επίκαιρη επερώτηση που έχουν καταθέσει σχετικά με τη διακρατική συμφωνία πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία. Η πρώτη αντίδραση του Μοσχάτου ήταν να καλέσει τον Νίκο Βούτση να μην κάνει δεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού, εγκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα για «σιωπή» και «πανικό» σε ένα «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του κ. Καμμένος», όπως τόνιζε η ΝΔ με ανακοίνωσή της.

Τελικά μετά την απόφαση της διάσκεψης των προέδρων για αναβολή της συζήτησης και ολιγοήμερης μετάθεσής της για τη Δευτέρα, στη ΝΔ τροποποίησαν την αντίδρασή τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτες βράδυ από το βήμα του 6ου προσυνεδρίου της ΝΔ χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την παρουσία του κ. Τσίπρα τη Δευτέρα στη βουλή, σημειώνοντας ότι «θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η παρουσία του κ. Τσίπρα στην Βουλή είναι καλοδεχούμενη την επόμενη Δευτέρα. Αφού αισθάνθηκε τέτοια ανάγκη να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο θα τον περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να απολογηθεί και αυτός για μία σκοτεινή υπόθεση στην οποία εγείρονται μία σειρά από ερωτήματα».

Επιδίωξη της ΝΔ όπως έχει καταστήσει σαφές το τελευταίο διάστημα είναι να διατηρεί στην αιχμή της καθημερινής της ατζέντας τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο εδώ και πάρα πολύ καιρό θεωρεί ως «αδύναμο κρίκο» της κυβέρνησης. Δεν είναι μάλιστα χωρίς σημασία η αναφορά του κ. Μητσοτάκη που επικαλούμενος μια παλιότερη φράση του κ. Καμμένου ότι «θα πάμε μέχρι τέλους» με τον κ. Τσίπρα, σημείωσε:  «Τους λέμε λοιπόν  ότι το τέλος δεν αργεί, θα έρθει πολύ σύντομα και μαζί και οι δύο θα υποστούν την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού».

Στη ΝΔ θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε την αναβολή για να αγοράσει χρόνο και έτσι εξηγείται και η αρχική αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που φοβούμενη μια χρονική μετάθεση της συζήτησης στη βουλή για τη διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία στο αόριστο μέλλον, τάχθηκε κατά της αναβολής της συζήτησης, για να ανασκευάσει τη θέση της ΝΔ εν συνεχεία ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. 

Πάντως δεν περνάει απαρατήρητο και το γεγονός ότι στην προσπάθεια της ΝΔ να διατηρεί στην επικαιρότητα το ζήτημα της συμφωνίας για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία στοχοποιώντας τον Πάνο Καμμένο για αδιαφανείς διαδικασίες, βρίσκει συμπαραστάτες στο πρόσωπο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΣΥ Αντρέα Λοβέρδου, ο οποίος κατέθεσε απόρρητα έγγραφα στη βουλή για το θέμα. Επισήμως ωστόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μέχρι στιγμής αποφύγει να σχολιάσει το ζήτημα αυτό, ύστερα και από την αντίδραση του υπουργείου εξωτερικών που απείλησε με τις προβλεπόμενες από τον ποινικό κώδικα ποινές για διαρροή απόρρητων εγγράφων της Πολιτείας.

Ωστόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης που επεδίωξε ανεπιτυχώς να λάβει γνώση αυτών των εγγράφων αναφέρει ότι «πάμε σε μια συζήτηση όπου ένας βουλευτής ξέρει κάτι που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι. Ο κ. Λοβέρδος έχει λάβει γνώση άρα τα έγγραφα παύουν να είναι απόρρητα», υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν είναι επιθυμεί μόνο ο ίδιος αλλά συνολικά η ΝΔ να αποκτήσει γνώση αυτών των εγγράφων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε «κουκούλωμα» ενώ την ίδια στιγμή τα έγγραφα σφραγίστηκαν σε κλειστό φάκελο και παραδόθηκαν στη διάσκεψη των προέδρων της βουλής με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της βουλής και βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη ως προεδρεύοντα της συζήτησης κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους από τον κ. Λοβέρδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα