ΝΔ: Ευρωπαϊκό προφίλ στο εξωτερικό και σκληρό ροκ εντός Ελλάδας

ΝΔ: Ευρωπαϊκό προφίλ στο εξωτερικό και σκληρό ροκ εντός Ελλάδας
Greece's main opposition party leader Kyriakos Mitsotakis arrives to the summit of the European People's Party in Brussels, Belgium, on October 19, 2017. / , , , 19 2017. Aris Oikonomou / SOOC

Στο Στρασβούργο ο Μητσοτάκης όπου θα έχει σειρά επαφών με αξιωματούχους της ΕΕ. Πως υποδέχτηκε η ΝΔ τις ανακοινώσεις Τσίπρα για το μέρισμα. Καμμένος με νόμο και τάξη ψηλά στην γαλάζια αντιπολιτευτική ατζέντα

«Μόνο ένας μάγος μπορεί να βγαίνει και να λέει στον ελληνικό λαό, “πετύχαμε υπεραπόδοση”, όταν έχει πέσει έξω τουλάχιστον 1% από τον προϋπολογισμό που έχει ψηφίσει στη βουλή» δήλωνε από το βήμα της βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ταυτόχρονα το Μοσχάτο τόνιζε ότι ο κ. Τσίπρας «επιστρέφει 700 εκ ευρώ από τα 14,5 δις που έχει υφαρπάξει από τους Έλληνες γονατίζοντας τη μεσαία τάξη και κάνοντας τους φτωχούς φτωχότερους» σε μια προσπάθεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ακυρώσει επικοινωνιακά τις ανακοινώσεις Τσίπρα για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος, αυτή τη φορά στο Στρασβούργο, όπου εκτός από την βραδινή του ομιλία στη συνέλευση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο, θα έχει σειρά τετ α τετ επαφών, με πιο σημαντική ίσως αυτή με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις –δεύτερη συνάντηση των δύο ανδρών μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα- όπου θα θέσει και πάλι τις απόψεις του και τις θέσεις της ΝΔ για την ανάγκη δημοσιονομικής χαλάρωσης σε αντάλλαγμα ενός σχεδίου μεταρρυθμίσεων που θα υπερβαίνουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Στις επαφές του στην Ευρώπη ο κ. Μητσοτάκης αυτό το διάστημα έχει επιλέξει να μην ανοίγει πολιτικά ζητήματα και αρκείται –έτσι τουλάχιστον μεταδίδουν οι επιτελείς του- στην παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ και στις προτεραιότητες μιας δικής του κυβέρνησης, ανιχνεύοντας ταυτόχρονα τις προθέσεις των Ευρωπαίων για την επόμενη μέρα για τη χώρα στο φόντο της τρίτης αξιολόγησης και της ολοκλήρωσης του τρίτου μνημονίου το καλοκαίρι του 2018.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί επίσης σήμερα με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Guido Raimondi, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani, τον πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Guy Verhofstad, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber, και τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjorn Jagland.

Την ίδια ώρα πάντως στο εσωτερικό της χώρας η ΝΔ έχει επιλέξει να κινείται σε ρυθμούς σκληρού ροκ συντηρώντας το «σκάνδαλο Καμμένου» όπως χαρακτηρίζει τις διαδικασίες για την επίτευξη συμφωνίας πώλησης πολεμικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία. Παράλληλα καταθέτει στη βουλή την τροπολογία για την επαναφορά των κλειστών φυλακών υψίστης ασφαλείας, την κατάργηση της χορήγησης αδειών σε καταδικασμένους για τρομοκρατία και την αυστηροποίηση του καθεστώτος χορήγησης αδειών συνολικά στους φυλακισμένους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα