ΝΔ για Novartis: Ομπρέλα προστασίας από Μητσοτάκη σε Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς του

ΝΔ για Novartis: Ομπρέλα προστασίας από Μητσοτάκη σε Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς του
Meeting of the Political Committee of New Democracy Party, in Athens, Greece on Jul. 12, 2017. / 12 , 2017. Sooc

Κρυπτόμενοι βουλευτές, ψίθυροι που ζητούν παραίτηση Άδωνι Γεωργιάδη από την αντιπροεδρία της ΝΔ. Με διώκουν γιατί είμαι φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη υποστηρίζει ο Παναγιώτης Πικραμένος

Ασπίδα προστασίας ύψωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και τους άλλους τρεις γαλάζιους πρώην υπουργούς Δημήτρη Αβραμόπουλο, Μάριο Σαλμά και Αντρέα Λυκουρέτζο, την ώρα  που άρχισαν να διαρρέουν τα πρώτα στοιχεία από τη δικογραφία για το σκάνδαλο Νοβάρτις.

Παρά το γεγονός ότι από νωρίς χτες το πρωί η εκπρόσωπος τύπου Μαρία Σπυράκη κατέστησε σαφή την πρόθεση της ΝΔ να δεχτεί ακόμα και την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη βουλή για τη διερεύνηση του σκανδάλου, εντούτοις ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του ουσιαστικά παρέμβαση για την υπόθεση της Novartis πέρασε στην αντεπίθεση μιλώντας για «παρακράτος», υποστηρίζοντας ότι «σε μια δημοκρατία η δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλες» και ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα δεχθώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη παράταξη αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο».

Πλέον στη ΝΔ έχουν ανεβάσει υπέρμετρα τους τόνους, και η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει υιοθετήσει την υπερασπιστική γραμμή των φερόμενων ως εμπλεκομένων που μιλούν για «σκευωρία» με ενορχηστρωτή και καθοδηγητή την κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα, μετά τη δήλωση Μητσοτάκη το Μοσχάτο με επίσημη ανακοίνωση ζήτησε τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των τριών προστατευόμενων μαρτύρων μιλώντας ευθέως για «αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας» ανάμεσα στην κυβέρνηση και σε «δομές της δικαιοσύνης».

Η κίνηση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε στον απόηχο αφενός των προαναγγελιών για μηνύσεις κατά του πρωθυπουργού και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ στο μεταξύ και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει στον ίδιο δρόμο μιλώντας για «ψευδομάρτυρες, ηθικούς αυτουργούς και συναυτουργούς» με στόχο την «εξόντωση πολιτικών αντιπάλων». Επιπλέον ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε υποστηρίξει ότι στοχοποιείται επειδή υπήρξε και παραμένει φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη.

Πάντως παρά τους υψηλούς τόνους, η αμηχανία στα κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ παραμένει και η ιδιαιτέρως επιθετική στάση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και Άδωνι Γεωργιάδη προβληματίζει ορισμένους βουλευτές, που όπως λένε «έχουν απασφαλίσει». Πολλοί βουλευτές και κορυφαία στελέχη το τελευταίο τριήμερο έχουν –σύμφωνα με πληροφορίες- ακυρώσει προγραμματισμένες συνεντεύξεις τους στα ΜΜΕ για να αποφύγουν να εκτεθούν δημοσίως με τη μία ή την άλλη θέση για την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Μάλιστα έχει αρχίσει να ψιθυρίζεται μεταξύ κάποιων γαλάζιων βουλευτών η σκέψη πως ο κ. Γεωργιάδης θα έπρεπε να υποβάλλει την παραίτηση του από αντιπρόεδρος της ΝΔ για να διευκολύνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και με τα ως τώρα δεδομένα ο σχεδιασμός του Μοσχάτου κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα