ΝΔ για offshore: Ποιος υπουργός εμπνεύστηκε νόμο μιας μέρας;

ΝΔ για offshore: Ποιος υπουργός εμπνεύστηκε νόμο μιας μέρας;
ΑΘΗΝΑ- επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού 340.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Ευρωκίνηση

Επιφυλάξεις κατά πόσο θα φέρει η κυβέρνηση διορθωτική τροπολογία με το περιεχόμενο που εξήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη, διατηρούν στη Συγγρού, που επιμένουν στο ερώτημα ποια κυβερνητικά στελέχη επωφελούνται από την ψηφισθείσα ρύθμιση που δημοσιεύτηκε χτες στο ΦΕΚ

Ερωτηματικά διατηρούν στη ΝΔ κατά πόσο η κυβέρνηση θα καταθέσει διορθωτική τροπολογία, με τα χαρακτηριστικά που περιέγραψε χτες η Όλγα Γεροβασίλη για να παρθεί πίσω η ρύθμιση για τις offshore και τα πολιτικά πρόσωπα. Σε κάθε περίπτωση πάντως το κυρίαρχο ερώτημα στο οποίο επιμένει η Συγγρού μετά και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της επίμαχης νομοθετικής ρύθμισης, είναι το όνομα του υπουργού που εμπνεύστηκε, όπως λένε, τη σχετική διάταξη.

Η αντίθεση της ΝΔ που μάλιστα χτες κατέθεσε και επίκαιρη επερώτηση προς την κυβέρνησης πιέζοντας στην απόσυρση της ρύθμισης που ψηφίστηκε στη βουλή, δεν σημαίνει ότι η γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα θα ψηφίσει οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση φέρει η κυβέρνηση προς αντικατάσταση της ήδη ψηφισθείσας στο πολυνομοσχέδιο.

Μάλιστα μετά την πρωτοβουλία του Μαξίμου και τις σχετικές ανακοινώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου γαλάζιες πηγές εστιάζουν σε τρεις παραμέτρους. Καταρχήν διερωτώνται κατά πόσο είναι συνταγματικό και συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό δίκαιο η γενικευμένη απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες της αλλοδαπής.

Κατά δεύτερο λόγο επισημαίνουν ότι αποτελεί γεγονός ένας «νόμος μιας μέρας» και ως εκ τούτου θέτουν το ερώτημα κατά πόσο μπορεί να ξεπλυθούν αμαρτωλές υποθέσεις υπουργών ή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ερώτημα που θέτουν ανοιχτά και δημοσίως τα γαλάζια στελέχη. Μάλιστα τα στελέχη της Συγγρού υπό τη μορφή αυτών των ερωτημάτων δείχνουν προς συγκεκριμένους κυβερνητικούς παράγοντες και κορυφαίους υπουργούς, τους οποίους δεν παραλείπουν να φωτογραφίζουν.

Σε συνέχεια αυτού στη ΝΔ, κάνουν λόγο πως «η κυβέρνηση πήγε από τη μια μέρα στην άλλη στο άλλο άκρο» συγκρίνοντας από τη μια τη διάταξη που ψηφίστηκε στη βουλή και από την άλλη τις εκ δια μέτρου αντίθετες εξαγγελίες Γεροβασίλη μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλιστα δεν παραβλέπουν να επισημάνουν πως από πλευράς κυβέρνησης επιχειρείται και ένας επικοινωνιακός αντιπερισπασμός για το γεγονός ότι παράλληλα αυτό το διήμερο θα έρθουν και άλλα μέτρα προς ψήφιση στη βουλή για να κλείσει οριστικά η αξιολόγηση, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο ότι εκείνα θα ήταν τα τελευταία μέτρα, όπως τονίζουν βουλευτές της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα