ΝΔ: Η γαλάζια μάχη των προαπαιτούμενων

ΝΔ: Η γαλάζια μάχη των προαπαιτούμενων
Συνεδρίαση Τομεαρχών της Ν.Δ. υπό τον Πρόεδρο του Κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, 9/1/2018. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) eurokinissi

Υπό σκέψη η ψήφιση κάποιων διατάξεων του πολυνομοσχεδίου

Με σκοπό να αποδομήσει τη ρητορική της κυβέρνησης για κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα προσέρχεται απόψε το απόγευμα στη βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Για τη ΝΔ η έξοδος από τα μνημόνια που επαγγέλλεται η κυβέρνηση για μετά τον Αύγουστο του 2018 δεν είναι εφικτή καθώς η κυβέρνηση, όπως υποστηρίζουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει ψηφίσει ήδη νέα μέτρα.

Η ΝΔ αντιδρά έντονα στις περικοπές των επιδομάτων σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, στη δημιουργία νέων κρατικών δομών ενώ υπερθεματίζουν ζητώντας πιο περιοριστική διάταξη για τις απεργίες. Μάλιστα στη ΝΔ θεωρούν «ημίμετρο» τη σχετική διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση και αυτός είναι ο λόγος που θα καταψηφίσουν. Σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς αν και η ΝΔ δεν διαφωνεί επί της αρχής ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση κατά το παρελθόν.

Πάντως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκλείουν να ψηφίσουν κάποιες συγκεκριμένες διατάξεις από το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα καταψηφίσουν επί της αρχής. Πρόκειται για διατάξεις όπως πχ η θέσπιση του ενεργειακού χρηματιστηρίου και η λειτουργία των αγορών, ωστόσο όλα αυτά θα αποφασιστούν σήμερα από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα γαλάζια στελέχη εκφράζουν δυσφορία για την ακολουθούμενη διαδικασία αυτές τις ημέρες στη βουλή καθώς όπως λένε εισάγονται συνεχώς αλλαγές στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου και αυτό κάνει επιφυλακτική τη ΝΔ να δεσμευτεί εκ των προτέρων ότι θα ψηφίσει διατάξεις που θεωρεί ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αξιοποιήσει τις πρόσφατες δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για να υποστηρίξει ότι «μετά την υπερήφανη διαπραγμάτευση του 2015, περάσαμε στο “ναι σε όλα”» και να επιτεθεί στην κυβέρνηση για το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που επέλεξε ειδικά σε ότι αφορά την «υπερφορολόγηση» αλλά και την εφαρμογή «σκληρών μνημονιακών μέτρων λιτότητας». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα