ΝΔ: Η μάχη της βουλής και της καθημερινότητας

ΝΔ: Η μάχη της βουλής και της καθημερινότητας
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτιθκής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, στην Βουλή. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ως πολιτική νίκη της ΝΔ θα εμφανίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αδυναμία εξεύρεσης 200 βουλευτών για τον εκλογικό νόμο. Παράλληλα η Συγγρού επιμένει στην διεύρυνση της ατζέντας με θέματα ασφάλειας

Μια μάχη περισσότερο εντυπώσεων και ψυχολογίας μοιάζει η σημερινή αναμέτρηση στη βουλή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς στη ΝΔ θεωρούν ότι έχει ήδη καταγραφεί ως πολιτική ήττα για τον Αλέξη Τσίπρα η αδυναμία εξεύρεσης των 200 βουλευτών για την ψήφιση του εκλογικού νόμου.

Για τη Συγγρού το γεγονός αυτό αναμένεται να αναδειχτεί ως πολιτική νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη με το σκεπτικό ότι αποτρέπει το σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ να ανακόψει τη δυνατότητα της ΝΔ, που φαίνεται να έχει παγιώσει ένα δημοσκοπικό προβάδισμα, να επανέλθει στην κυβερνητική εξουσία.

Κυρίως όμως η εκτίμηση που έχουν στη Συγγρού είναι πως το πολιτικό σχέδιο του κ. Τσίπρα αποτυγχάνει στο βασικό σκέλος του που ήταν να διαμορφώσει μια πλειοψηφία στη βουλή με αφορμή τον εκλογικό νόμο που θα έδινε στον πρωθυπουργό τη δυνατότητα μελλοντικών συμμαχιών σε ευρύτερο πολιτικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό τόσο η στάση του ΠΑΣΟΚ όσο και του Ποταμιού θεωρείται από τη Συγγρού ότι δείχνουν μια εικόνα πολιτικής απομόνωσης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Την ίδια στιγμή όμως παράλληλα με τη μάχη εντός του κοινοβουλίου η ηγετική ομάδα της ΝΔ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα «προβλήματα της καθημερινότητας». Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό το τελευταίο διήμερο η Συγγρού στέκεται με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας και δημόσιας τάξης. Αιχμή του δόρατος των παρεμβάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τα γεγονότα του ΑΠΘ.

Το έναυσμα το έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την παρέμβασή του για τα τεκταινόμενα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ καθημερινός είναι ο βομβαρδισμός ανακοινώσεων και δηλώσεων της ΝΔ που κατηγορεί το Νίκο Τόσκα ως «κατ’ ευφημισμό» υπουργό προστασίας του πολίτη που «ανέχεται προκλητικά την ανομία». Χτες μάλιστα οι βουλευτές Γιώργος Γεωργαντάς, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Θόδωρος Καράογλου και Γιώργος Βαγιωνάς πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητώντας «να εφαρμοστεί η νομιμότητα» στο ΑΠΘ καταγγέλλοντας μετατροπή του Ιδρύματος σε «καταυλισμό ανομίας των αυτοαποκαλούμενων αλληλέγγυων».

Στο ίδιο πλαίσιο ο αρμόδιος τομεάρχης Δημήτρης Κυριαζίδης και οι βουλευτές Γιάννης Ανδριανός και Χρήστος Μπουκώρος επισκέφτηκαν τις αστυνομικές υπηρεσίες της Νίκαιας και την δημοτική αρχή της πόλης επισημαίνοντας ότι οι αστυνομική δύναμη είναι στελεχωμένη μόλις κατά το 1/3 για να καλύψει της ανάγκες μιας περιοχής 110 χιλιάδων κατοίκων. «Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να συνειδητοποιήσει ότι με την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη δεν μπορεί να παίζει!» τόνισε ο κ. Κυριαζίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα