ΝΔ: Η συναίνεσή μας στο ΕΣΡ συνιστά πολιτική ήττα της κυβέρνησης

ΝΔ: Η συναίνεσή μας στο ΕΣΡ συνιστά πολιτική ήττα της κυβέρνησης
SOOC

Η κυβέρνηση υιοθέτησε την πρόταση της ΝΔ για την προεδρία του ΕΣΡ ενώ είναι αμφίβολο αν ο κ. Κουτρομάνος έχαιρε της εκτίμησης του συνόλου των γαλάζιων στελεχών

Η συγκρότηση νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μετά από πολλές περιπέτειες πραγματοποιήθηκε και η ΝΔ επίσημα πανηγυρίζει, όχι μόνο γιατί έτσι θα μπορεί να επιτύχει ακόμα πιο εύκολα την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας αλλά και γιατί εκτιμά ότι «με την αποφασιστική της στάση απετράπη το επιχειρούμενο μιντιακό πραξικόπημα», ενώ «διασφαλίστηκε ότι κανένα κανάλι δεν θα κλείσει και δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας».

Ταυτόχρονα πηγές του Μοσχάτου επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση υπέστη μεγάλη πολιτική ήττα και ετράπη σε άτακτη υποχώρηση», εστιάζοντας στο γεγονός ότι η κυβέρνηση έκανε πίσω από τη θέση της και προσχώρησε στην άποψη της ΝΔ ότι είναι μικρός ο αριθμός των τεσσάρων καναλιών.

Ωστόσο την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μιλάει για νέο διαγωνισμό και αφήνει να αιωρείται τι πραγματικά θα συμβεί με τον αριθμό των τεσσάρων αδειών, ενώ δεν λείπει και μια ορισμένη καχυποψία σε στελέχη της ΝΔ για το γεγονός ότι η κυβέρνηση μιλάει για διαγωνισμό από το ΕΣΡ και όχι για «αδειοδοτική διαδικασία» που ήταν η θέση της ΝΔ.

Υπ’ αυτό το πρίσμα έχουν δημιουργηθεί ερωτηματικά στο γαλάζιο στρατόπεδο για το πώς προέκυψε η απαιτούμενη από το σύνταγμα συναίνεση με βάση τα όσα διαμείφθηκαν από προχτές το πρωί όταν και η αξιωματική αντιπολίτευση δια του Νίκου Δένδια και του Κώστα Τσιάρα έστειλε σήμα συναίνεσης προς το Μαξίμου ζητώντας απλά μια πολιτική δέσμευση από τον πρωθυπουργό για την κατάργηση του άρθρου 2Α του νόμου Παππά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από χτες και μετά τη συνεδρίαση του συντονιστικού της κοινοβουλευτικής ομάδας ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και υπό τις οδηγίες του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας μαζί με το γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστα Τσιάρα ανέλαβαν τις παρασκηνιακές συνεννοήσεις με την άλλη πλευρά ώστε να επιτευχθεί η συγκρότηση του ΕΣΡ στη διάσκεψη των προέδρων της βουλής.

Ωστόσο την ίδια στιγμή στα υπόγεια ρεύματα του Μοσχάτου μεταδιδόταν και ένα κλίμα που προδιέθετε για τη συνέχιση του αδιεξόδου. Μάλιστα προκάλεσε αίσθηση η τοποθέτηση του κ. Μεϊμαράκη στη διάσκεψη των προέδρων της βουλής που μίλησε για «παράγκα στη ΝΔ» και φίλια πυρά λέγοντας ότι δεν παίρνει μέρος στην εσωκομματική συζήτηση για τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το ΕΣΡ, ενώ και ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι η ΝΔ δεν θα είχε αντίρρηση να προταθεί για πρόεδρος του ΕΣΡ ο κ. Σταθόπουλος, ο οποίος ήταν πρόταση του Ποταμιού.

Το περιστατικό αυτό μάλιστα ερμηνεύτηκε και ως αντανάκλαση της δυσαρέσκειας σε κάποια στελέχη της ΝΔ από την πρόταση που είχε καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υιοθέτησε τελικά η κυβέρνηση για την προεδρία του κ. Κουτρομάνου στο ΕΣΡ. Γεγονός είναι πάντως ότι δεν είχαν ενθουσιαστεί όλοι στη ΝΔ όταν κατατέθηκε από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη η πρόταση για τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως στη ΝΔ εκτιμούν ότι μπήκε τέλος στο «καθεστώς ανομίας που προκάλεσε ο Νίκος Παππάς», ενώ τονίζουν ότι «η ΝΔ απέδειξε ότι δεν κάνει εκπτώσεις και δεν παίζει παιχνίδια με το σύνταγμα και τις επιταγές». Ως εκ τούτου διαμηνύουν προς την κυβέρνηση πως περιμένουν να τηρήσει τη δήλωση που έκανε τόσο ο κ. Παππάς όσο και ο κ. Βούτσης ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των αδειών.

ΦΩΤΟ SOOC

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα